НОВИНИ ДНЯ: В Україні 19 березня переважатиме дощова та прохолодна погода  Путін перемагає у виборах у РФ з "рекордним" результатом, - ЦВК  Чи застосує Вашингтон ленд-ліз для України: британський полковник розповів про настрої в США  Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.11.2022 623

На Харківщині росіяни вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка: тіло знайшли у братській могилі

В могилі знайшли документи письменника.

2bde9e9ab4b69c07bb60d4fd46d27bf4_30.11.22

В Харківській області під час окупації росіяни вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка. Його тіло знайшли у братській могилі.

Про це пише "Суспільне". Пише ТСН. 

Володимир Вакуленко зник ще у березні 2022 року. Він мешкав у селі Капитолівка, що поблизу Ізюма. Батьки понад пів року шукали єдиного сина, згодом стало відомо, що його викрали росіяни.

Тіло письменника знайшли у братській могилі після деокупації Ізюма. Спочатку правоохоронці стверджували, що це тіло належить невідомій жінці, проте ДНК-експертиза встановила, що загиблим є Володимир Вакуленко.

"Розслідувачі "Суспільного" знайшли фото тіла під номером 319, зроблене перед похованням. На ньому — прострелені документи Володимира Вакуленка. Також — татуювання на руці, схоже на те, що мав письменник. Нині ж дані про загибель письменника підтвердила ДНК-експертиза", - йдеться у повідомленні.

У чоловіка залишився неповнолітній син з інвалідністю, який ніколи не розлучався з батьком.

Масові поховання в Ізюмі

Після звільнення українського Ізюма там знайшли багато братських могил, в яких росіяни ховали закатованих та вбитих ними українців. На одному з місць масових поховань в Ізюмі фахівці ексгумували 447 тіл. Серед них було 22 військовослужбовців та 5 дітей.

Також в Ізюмі правоохоронці вилучили тіла 46-річного чоловіка, його 20-річного сина та 56-річного знайомого, яких росіяни розстріляли під час окупації.

На одному з фото, яке оприлюднили після ексгумації тіл в Ізюмі, видно руку вбитого українця, на якій одягнено синьо-жовті браслети. Тіло належить українському захиснику Сергію Сові. Його президент Зеленський нагородив званням "Героя України" посмертно.

Оценка материала:

5.00 / 1
На Харківщині росіяни вбили дитячого письменника Володимира Вакуленка: тіло знайшли у братській могилі 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
30.11.2022 623
Еще материалы раздела «Суспільство»