НОВИНИ ДНЯ: У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloombergвсі новини дня
Політика
Україна
30.11.2022 653

У Міноборони розповіли, скільки жінок-військовослужбовиць загинули на війні проти РФ

Наразі в ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок.

Від початку повномасштабного російського вторгнення до України в боротьбі з російськими загарбниками загинула 101 жінка-військовослужбовиця.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков під час Українського жіночого конгресу. Пише ТСН. 

"Загинула 101 жінка-військовослужбовиця. Зникли безвісті – 50, поранених понад 100. 50 жінок вже відзначені державними нагородами, отримали звання Героїв України, на жаль, посмертно", – повідомив міністр.

За інформацією Міноборони, наразі у ЗСУ проходять службу 59 тисяч 786 жінок. З них 41 тисяча – це військовослужбовиці і майже 19 тисяч – цивільні працівниці. Безпосередньо в бойових діях беруть участь близько 5 тисяч жінок.

Резніков нагадав, що станом на 20 липня в ЗСУ налічувалося 38 629 жінок-військовослужбовиць. Тому зараз можна впевнено говорити про динаміку збільшення кількості жінок серед українських захисників.

Раніше Олена Зеленська в інтерв’ю BBC розповіла, як війна змінила життя українок. Також вона заявила, що роль жінки у війні зараз дуже велика в Україні. Тому нашу державу не можна назвати патріархальним суспільством.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Міноборони розповіли, скільки жінок-військовослужбовиць загинули на війні проти РФ 5.00 5 2
Політика / Україна
30.11.2022 653
Еще материалы раздела «Україна»