НОВИНИ ДНЯ: Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°  В Україні значно похолодає: коли будуть сильні дощі та де чекати на "мінус"всі новини дня
Політика
Україна
30.11.2022 734

Дипломат розповів, коли Україна може сісти за стіл переговорів з Росією та про що можна говорити

Україна говоритиме про мирне повоєнне врегулювання.

Український дипломат Ігор Харченко вважає, що зараз переговори з Росією неможливі. Говорити з агресором можна лише після повної поразки РФ у війні. Пише ТСН. 

 

Про це він сказав в етері "Еспресо".

Харченко зазначив, що зараз з Росією немає про що домовлятися. Україні варто в майбутньому вибрати, з якою територією РФ доведеться вести переговори після війни.

"Україна має готуватися до того, щоб уявляти, з якою територією, тобто наступницею нинішнього російського режиму, вона може вступити у переговори", - вважає дипломат.

Харченко вважає, що після перемоги доведеться говорити про мирне повоєнне врегулювання, яке буде стосуватися не України, а нинішньої території Росії.

"Як писали філософи попередніх днів, що переговори ведуться за допомогою різних типів зброї, а коли ворог зрозуміє, що опиратися не може, тоді й буде постконфліктне врегулювання. Може, хтось і хоче називати це переговорами, але я, як дипломат, це переговорами не назвав би", - підкреслив Харченко.

Спроби мирних переговорів з Росією

Одразу після повномасштабного наступу на Україну Росія заявила, що готова до переговорів. Агресор вимагав, щоб вони відбувалися в Білорусі, звідки на Київ рушила окупаційна армія. Учасники української делегації наголошують, що росіяни не мали наміру говорити про мирне врегулювання конфлікту, а лише висували нашій державі ультиматуми. Згодом за сприяння президента Туреччини Ердогана мирні переговори між Україною та Росією почалися у Стамбулі, проте і вони нічим не закінчилися.

Зараз Росія почала ракетний терор проти нашої держави. Окупанти знищують енергетичну інфраструктуру України, щоб змусити владу піти на поступки.

Президент Зеленський після того, як Путін спробував незаконно анексувати частини Запорізької, Херсонської, Луганської та Донецької областей, заявив, що жодних переговорів із кремлівським режимом не буде.

Оценка материала:

5.00 / 2
Дипломат розповів, коли Україна може сісти за стіл переговорів з Росією та про що можна говорити 5.00 5 2
Політика / Україна
30.11.2022 734
Еще материалы раздела «Україна»