<
НОВИНИ ДНЯ: На вихідних в Україні дощитиме, на сході вдень до +22°  Коли у школах Києва продзвенить останній дзвоник: названа дата  Україна може почати отримувати кредитні кошти від США вже у другій половині 2024 року  Коли до України знову повернеться тепло: відповідь метеорологині  Кримському мосту приготуватися? Експерт назвав мету удару ЗСУ по Джанкою  Крига скресла: у США знову згадали про допомогу Україні – коли буде результат  Естонський генерал впевнений, що його країна здобула б перемогу у війні з Росієювсі новини дня
Політика
Україна
29.11.2022 396

Кулеба закликав НАТО терміново збільшити виробництво зброї

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що країнам НАТО необхідно терміново наростити виробництво озброєння. Без цього Україні так просто не перемогти у війні.

Про це він розповів в інтерв'ю Politico, передає РБК-Україна.

"Поки ми ведемо битви сьогодні, ми повинні думати про те, як ми будемо вести битви завтра", - сказав Кулеба перед зустріччю міністрів Альянсу.

За його словами, у світі є країни, які мають те, що потрібно Україні, але які "не збираються продавати це в достатній кількості з політичних міркувань".

"Країни НАТО повинні почати виробництво необхідного озброєння вже сьогодні. Якщо цього не станеться, ми не зможемо перемогти", - наголосив Кулеба.

Він зазначив, що коли останнього разу був на зустрічі міністрів НАТО, то прийшов із трьома словами: зброя, зброя і зброя.

"Цього разу, хоча цей запит залишається абсолютно гострим, я уточню його, сказавши, що нам потрібна протиповітряна оборона, танки і виробничі лінії", - підкреслив Кулеба.

Нагадаємо, сьогодні в Бухаресті розпочався дводенний саміт НАТО. На зустріч зберуться міністри закордонних справ країн Альянсу та обговорять довгострокову підтримку України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Кулеба закликав НАТО терміново збільшити виробництво зброї 5.00 5 1
Політика / Україна
29.11.2022 396
Еще материалы раздела «Україна»