НОВИНИ ДНЯ: Путін видав чергову хвору маячню: що сказав цього разу  Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіяхвсі новини дня
Політика
Україна
30.11.2022 491

Навіщо росіяни лякають наступом на Україну з Білорусі: військовий експерт озвучив мету такого тиску

Чи дійсно готується наступ з півночі вже за безпосередньої участі білоруської армії?

a2bead3cf654ca0afc25700d97c9355e_30.11.22

Міноборони України закликає громадян не брати до уваги провокаційні заяви щодо наступу з території Білорусі.

У межах спільного проєкту "Розмови про важливе" "Сніданку з "1+1" та ТСН.ua полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан пояснив тактику ворога щодо інформаційних "вкидів".

"Це інформаційно-психологічна операція для тиску на громадянське населення, яке мешкає на кордоні з Білоруссю, а також один із варіантів дезінформації для ухвалення неправильних рішень нашим Генштабом щодо посилення військ на півночі та перекидання резервів", - сказав Світан.

За його словами, наразі триває посилення лівого берега українськими військами.

"А для того, щоб наше командування перекидало війська не на лівий берег, а на північ, і роблять заяви про наступи з Білорусі. Наша розвідка працює чітко. Поки розвідка не доповіла, що в районі Білорусі створюється ударне угруповання, жодних проблем ця інформаційно-психологічна операція не дає. Поки розвідка не доповіла про проблему, проблеми немає", - додав Світан.

Водночас стало відомо, що росіяни перекинули до Білорусі щонайменше 15 ЗРК “Тор-М2”.

Напередодні речник Повітряних сил розповів, скільки разів на тиждень Росія може обстрілювати Україну.

Оценка материала:

5.00 / 2
Навіщо росіяни лякають наступом на Україну з Білорусі: військовий експерт озвучив мету такого тиску 5.00 5 2
Політика / Україна
30.11.2022 491
Еще материалы раздела «Україна»