НОВИНИ ДНЯ: Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристки  Вибух військового вертольота у Придністров’ї: експерт прогнозує повну втрату боєздатності сепаратистіввсі новини дня
Політика
Україна
30.11.2022 673

Чи буде взимку контрнаступ: полковник ЗСУ в запасі Світан розповів, чого очікувати

Україні невигідний контактний бій із росіянами.

Полковник ЗСУ в запасі, військовий експерт Роман Світан розповів, що Силам оборони України взимку простіше вести наступ на російські позиції.

Про це він сказав у інтерв'ю "Сніданку з 1+1". Пише ТСН. 

"Зимою здійснювати наступ - це пріоритетна мета, бо довші ночі, є великий перепад температури і ми можемо далі бачити. Адже немає зеленого листя, а тому вкритися росіянам практично немає де: вони видаватимуть себе пунктами обігріву. У нас є системи з інфрачервоним баченням, а тому ми в нічний час можемо краще бачити і довше працювати на знищення росіян. Щоб уникнути великих втрат, у нас є далекобійна артилерія. Тобто нам дуже вигідний неконтактний бій, неконтактний наступ. А тому оптимальний варіант під час морозів - вести наступ, головне, щоб не було дощів. Наступ тоді можна проводити навіть по полях, коли промерзло кілька десятків метрів землі. Це втримає нашу броню", - сказав Світан.

Війна Росії проти України

Росія 24 лютого почала повномасштабне вторгнення на територію нашої держави. Окупанти рушили на Україну з півночі, півдня та сходу. ЗСУ провели успішні контрнаступи на півночі України, Харківському та Херсонському напрямках.

Американський Інституту вивчення війни (ISW) вважає, що ЗС РФ усвідомлюють, що Сили оборони можуть форсувати річку Дніпро та проводити контрнаступальні операції у східній частині Херсонській області, що може загрожувати всім критичним наземним лініям зв’язку з Криму на материк.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи буде взимку контрнаступ: полковник ЗСУ в запасі Світан розповів, чого очікувати 5.00 5 2
Політика / Україна
30.11.2022 673
Еще материалы раздела «Україна»