НОВИНИ ДНЯ: Путін залякує, проте сам боїться війни з НАТО: в Європі пояснили, навіщо диктатор "сіє страх" на Заході  Коли прийде весняне тепло: прогноз погоди в Україні на п'ять днів  Атака на нафтопереробну галузь Росії: удари українських дронів можуть спричинити кризу — експерт  У порти Одеси незабаром повернуться великі контейнеровози та пороми, - ЗМІ  Прогноз погоди на 19 березня: де в Україні буде дощ і мокрий сніг  Частина "вагнерівців" виїхала з Білорусі. "Гаюн" назвав можливу причину  Хто з військовозобов'язаних може законно відмовитися від повістки – пояснення юристкивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.11.2022 12106

Потужний антициклон: в Україні на цьому тижні різко зміниться погода

В Україні на цьому тижні почнеться поступова зміна повітряної маси на більш холодну і суху, арктичного походження, яка пов'язана з великим та потужним антициклоном "Erik".

Поступово впродовж кількох днів цей антициклон охопить своїм впливом більшу частину України. Внаслідок цього атмосферний тиск значно підвищиться, а температура повітря знизиться до від’ємних показників. Істотних опадів у більшості регіонів не передбачається, тому зниження температури пройде без випадання снігу, лише в окремих областях сформується незначний сніговий покрив. Пише hvylya.net.

У середу, 30 листопада, у Київській, Чернігівській та Черкаській областях очікується невеликий сніг та мокрий сніг. На решті території країни без опадів. Вітер східний, 7 – 12 м/с, у південній частині та Приазов'ї пориви 17 – 22 м/с. На акваторії Азовського моря очікуються згінно-нагінні явища. Температура повітря вночі становитиме -4...+1 °С, вдень -2...+3 °С.

У четвер, 1 грудня, хмарно з проясненнями, без істотних опадів. Вітер східний, 7 – 12 м/с, у південній частині та Приазов'ї пориви 17 – 22 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, на півдні та в Криму 0...+5 °С. Вдень повітря прогріється до -3…+2 °С, у південній частині та Криму +2…+7 °С.

У п'ятницю, 2 грудня, мінлива хмарність, без опадів. Вітер східний, 7 - 12 м/с. Температура повітря вночі -6...-1 °С, у південних областях та Криму -1...+4 °С, вдень -2...+3 °С, на півдні та в Криму +2...+7 °С.

На вихідні, 3 – 4 грудня, утримається антициклональний характер погоди. Суттєвих опадів не передбачається. Вітер переважно східного напрямку, 5 – 10 м/с. Температура повітря вночі коливатиметься в межах -7...-2 °С, вдень -4...+1 °С. У південній частині та на Закарпатті вночі близько 0 °С, вдень +1…+6 °С.

Джерело: meteoprog.com

Оценка материала:

5.00 / 2
Потужний антициклон: в Україні на цьому тижні різко зміниться погода 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.11.2022 12106
Еще материалы раздела «Суспільство»