НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Світ
29.11.2022 403

Атаки Росії підганяють союзників ще більше допомагати Україні, – генсек НАТО

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що брутальні атаки Росії на цивільну інфраструктуру не зламають українського народу, так само як і підштовхують союзників надавати Україні ще більшу підтримку.

Про це він заявив перед початком засідання міністрів закордонних справ країн-членів НАТО у Бухаресті, передає "Інтерфакс-Україна".

"Це війна, це брутальна війна, з цілеспрямованими атаками на критичну інфраструктуру – тепло, світло, воду, газ. Мета цього – заподіяти якнайбільше страждань українським цивільним, спробувати зламати їхню відданість, їхню єдність у протистоянні російському вторгненню. Я впевнений, що президент Путін не досягне успіху в тому, щоб український народ, українські Збройні сили та українське керівництво відступили, а й навіть іще більше мобілізує їх. Це ще більше спонукає союзників у НАТО робити ще більше. Тому що ми маємо гарантувати, що Росія не переможе", – сказав Столтенберг.

Генсек НАТО впевнений, що "якщо Путін виграє цю війну, то меседж буде про те, що коли авторитарні лідери використовують брутальну силу, вторгаючись в іншу країну, порушують міжнародне право, вони можуть досягти своєї мети".

"Це буде не тільки трагедією для України, а й зробить увесь світ небезпечним та більш вразливим. У наших інтересах продовжувати підтримувати Україну", – наголосив Столтенберг.

З огляду на це він висловив сподівання, що на зустрічі в Бухаресті "меседж від усіх союзників буде про те, що ми маємо робити більше – як допомогти Україні відремонтувати зруйновану критичну інфраструктуру, зокрема постачання газу, а також, щоб допомогти відбивати атаки як такі".

"Частково, надаючи системи ППО, а також гарантувати, що системи, які ми вже надали, – а це сучасні системи стандартів НАТО – зокрема NASAMS, що вони функціонують. Це щодо того, що ми маємо надавати запасні частини та боєприпаси – це не тільки про те, щоб додавати зброю, а й гарантувати, що зброя, яку вже було поставлено, може бути використана, щоб збивати ракети і дрони, які прилітають", – зазначив генсек НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 1
Атаки Росії підганяють союзників ще більше допомагати Україні, – генсек НАТО 5.00 5 1
Політика / Світ
29.11.2022 403
Еще материалы раздела «Світ»