<
НОВИНИ ДНЯ: Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйця  Українцям розповіли про погоду у вихідні. Чи можна їхати на природу?  В МВФ назвали суму бюджетної підтримки, яку потребує Україна цього рокувсі новини дня
Бізнес
Економіка
30.11.2022 407

Ситуація в енергосистемі покращується – міністр

Міністр енергетики Герман Галущенко заявив, що ситуація в енергосистемі покращується щодня.

Якщо не буде нових обстрілів з боку Росії, то найближчим часом аварійних відключень не буде – тільки планові.

"Якщо не буде подальших обстрілів енергосистеми, то ми бачимо в найближчій перспективі можливість стабілізувати і скоротити час відключення. Більше того, це вже будуть планові відключення. В принципі, це основна мета – зробити їх плановими й зрозумілими для людей", – сказав він в ефірі єдиного телемарафону в середу, 30 листопада.

Він додав, що повністю відмовитися від відключень поки що не вийде через пошкодження теплової генерації, які неможливо відновити швидко.

Відновлення енергосистеми йтиме двома паралельними шляхами, сказав Галущенко.

Один – це максимально швидкий ремонт енергетичних об'єктів для відновлення нормального електропостачання. Другий – це повна перебудова енергосистеми.

"Ми не хочемо відновлювати глобально енергосистему в тому вигляді, як вона була. Ми будемо робити її сучасною, безпечною з урахуванням тих воєнних загроз, які є і які ніколи не розраховувалися при будівництві енергосистеми", – сказав Галущенко.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ситуація в енергосистемі покращується – міністр 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
30.11.2022 407
Еще материалы раздела «Економіка»