НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
30.11.2022 669

Гнів українців зростає, Захід паралізований страхом ескалації з боку РФ – Atlantic Council

Терористична тактика Росії, яка обстрілює енергетичну інфраструктуру України напередодні зими, і хоче “заморозити” мільйони мирних жителів, щоб зламати опір країни-сусідки, спричиняє зростання невдоволення діями Заходу з боку українців.

Союзники досі не надають Києву достатньої допомоги, аби остаточно перемогти ворога, побоюючись російської ескалації. Путін, в свою чергу, продовжує бомбардування українських міст, оскільки знає, що йому не загрожують жодні наслідки. Про це пише ZN.ua з посиланням на автора Atlantic Council Даніеля Білака.

На його думку, наразі Путіна абсолютно не хвилює факт визнання Росії країною-спонсором тероризму з боку європейської спільноти. Він неодноразово перевіряв готовність Заходу відповідати на власні дії і пересвідчився в тому, що “поріг дозволеності” є досить високим. Не відчувши рішучої відповіді, він продовжує ракетний терор проти України. Це викликає справедливий гнів та розчарування в українців, які не розуміють, чому світ мовчки спостерігає за злочинами Кремля.

“Гнів і розчарування зростають. Чому Путіну дозволено так безкарно відкрито націлюватися на цивільних українців? Де відповідь союзників України? Путін регулярно бомбардує українське цивільне населення, тому що він знає, що йому не загрожує помста. Здається, Захід паралізований страхом російської ескалації. Замість того, щоб надати Україні можливість завдати удару у відповідь і зняти обмеження на атаку російських цілей, західні лідери відповідають на кожне наступне бомбардування проявами солідарності та обіцяють “стояти з Україною стільки, скільки буде потрібно”, – йдеться у статті.

На думку Білака, російський президент за дев’ять місяців виробив певну тактику: Росія “піднімає ставки” у війні, деякий час вичікує на реакцію Заходу, а потім, не дочекавшись її, продовжує подвоювати жорстокість власних обстрілів. Від цього агресор лише виграє.

Щоб запобігти розгортанню гуманітарної катастрофи в Україні та розповсюдженню на сусідні країни, західні лідери повинні провести надійну "червону лінію" щодо бомбардування української цивільної інфраструктури, вважає автор.

“В ідеалі відповідь Заходу має включати цілеспрямоване військове втручання, наприклад напади на кораблі Чорноморського флоту, які використовувалися для запуску ракет по Україні. Якщо західні лідери продовжуватимуть уникати будь-якого прямого військового втручання, вони повинні бути готові різко збільшити як поставки зброї в Україну, так і санкції проти Росії. Це означало б збільшення поставок в Україну всього: від ракет великої дальності й танків до артилерійських систем і винищувачів, водночас запровадивши радикально посилені нові обмеження на російський енергетичний сектор”, – пише Білак.

Він додає, що небажання США та партнерів бути втягнутими у бойові дії виглядає непереконливо, оскільки Росія вже позиціонує її як “як священну війну проти Заходу”. У разі успіху Путіна в Україні, блок НАТО чекатимуть набагато гірші наслідки, ніж зараз.

Оценка материала:

5.00 / 1
Гнів українців зростає, Захід паралізований страхом ескалації з боку РФ – Atlantic Council 5.00 5 1
Політика / Україна
30.11.2022 669
Еще материалы раздела «Україна»