НОВИНИ ДНЯ: Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррель  Сі Цзіньпін – за мирну конференцію для врегулювання війни в Україні, але назвав умову  В Україні 17 квітня хмарно і дощитиме, вдень до +26°всі новини дня
30.11.2022 640

Названо продукти, які подорожчають через відключення світла

Відключення електроенергії по всій території України через ракетні обстріли російськими військами негативно впливають на роботу птахо підприємств. Як результат, зростання собівартості виробництва та подорожчання яєць та курятини.

Про це повідомив виконавчий директор асоціації «‎Союз птахівників України»‎ Сергій Карпенко, пише agronews.ua.

«‎Перебої в електропостачанні змушують виробників переглядати свої виробничі плани у бік зменшення виробництва для зниження можливих втрат»‎, – сказав він.

Карпенко зазначив, що підприємства змушені забезпечувати пташники електроживленням за допомогою генераторів.

«‎Безперебійна робота електроустаткування є критично важливою, оскільки воно забезпечує життєдіяльність птиці у приміщеннях»‎, — розповів фахівець.

Директор асоціації також додав, що переважно генераторами постачаються інкубатори, оскільки відключення електроенергії призводить до значних виробничих втрат, закладених на інкубацію яєць, та недоотримання молодняка.

Оценка материала:

5.00 / 2
Названо продукти, які подорожчають через відключення світла 5.00 5 2
Бізнес / Ринки та компанії
30.11.2022 640
Еще материалы раздела «Ринки та компанії»