НОВИНИ ДНЯ: Нафта дешевшає після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областях  Де в Україні найвищі та найнижчі пенсії: деталі від ПФУ  Атака Ірану на Ізраїль викликала хаос у світових авіаперевезеннях  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тижденьвсі новини дня
Політика
Світ
01.12.2022 782

Вперше за 34 роки. США у п’ятницю представлять новий стратегічний бомбардувальник

У п'ятницю, 2 грудня, у США представлять новий стратегічний бомбардувальник B-21 Raider.

Artist_Rendering_B21_Bomber_Air_Force_Official_01.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву речника Пентагону Патріка Райдера.

"Цієї п'ятниці міністр оборони Ллойд Остін візьме участь у презентації новітнього стратегічного бомбардувальника B-21 Raider у Палмдейлі в Каліфорнії", - сказав Райдер.

ВПС США готуються представити світу стратегічний бомбардувальник нового покоління вперше за 34 роки. Викочування попередника B-21 - літака B-2 Spirit - відбулося в листопаді 1988 року. Перший політ B-2 здійснив у липні 1989 року.

Очікується, що B-21 Raider підніметься у повітря у 2023 році, через кілька місяців після викочування. У 2019 році командування ВПС США планувало, що новий бомбардувальник підніметься в повітря не пізніше грудня 2021 року. Надалі ця дата неодноразово переносилася.

Першим місцем дислокації бомбардувальників B-21, як очікується, стане авіабаза ВПС США Еллсуорт у Південній Дакоті. Потім вони будуть переміщені на авіабази Уайтмен (штат Міссурі) та Дайс (штат Техас).

Нагадаємо, що Пентагон проведе секретну зустріч для збільшення виробництва зброї.

Держдепартамент США схвалив можливий продаж Литві реактивних систем залпового вогню HIMARS та супутнього обладнання на суму 495 млн доларів.

Армія США прискорює процес придбання зброї для поповнення американських запасів, виснажених постачанням зброї до України.

Оценка материала:

5.00 / 1
Вперше за 34 роки. США у п’ятницю представлять новий стратегічний бомбардувальник 5.00 5 1
Політика / Світ
01.12.2022 782
Еще материалы раздела «Світ»