НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2022 861

Україна розглядає варіант повного видворення громадян РФ з Криму після деокупації

Україна розглядає варіант повного видворення громадян РФ з Криму після звільнення півострова від окупантів.

3j0a2006_id53809_1300x820_1_650x410_01.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постійну представницю президента України у Криму Тамілу Ташеву в колонці для УП.

"За різними оцінками, протягом періоду тимчасової окупації на територію Криму незаконно перемістилося понад 500 тисяч громадян Російської Федерації", - йдеться в повідомленні.

За словами Ташевої, це стало справжньою демографічною кризою. Адже колонізація українського півострова росіянами відбувалася паралельно з вимушеним переселенням, переслідуванням та ув'язненням нелояльних до Росії та її окупаційних адміністрацій українців і представників кримськотатарського й інших корінних народів.

Згідно із загальними даними, близько 100 тисяч громадян України були вимушені виїхати з півострова.

За словами представниці президента, заселення Криму росіянами є частиною гібридної війни РФ, яку Москва може використовувати для майбутніх агресій. Вона зазначила, що згідно з законодавством України всі іноземці, які потрапили на півострів не через українські пункти пропуску, проживають у Криму незаконно - отже, подібні представники іноземних держав мають покинути Крим добровільно чи примусово.

Ташева заявила, що Україна розглядає варіант видворення всіх громадян Росії після деокупації Криму, а після виїзду їх подальша можливість повернутися вирішуватиметься відповідно до законодавства - розгляд кожної справи буде індивідуальним, оскільки необхідно враховувати багато чинників.

Є низка випадків, коли громадяни РФ, які проживали на окупованих територіях, виявляли проукраїнську позицію - йдеться про родичів політичних ув'язнених, їхніх адвокатів.

Представниця президента наголосила, що громадянам України, яким було нав'язано російський паспорт, нічого не загрожує, а держава гарантує захист прав, свобод та законних інтересів громадян.

"Крим - це Україна, тому якщо мешканець півострова приїхав туди з РФ чи іншої країни - він іноземець, отже, має пройти всі необхідні українські урядові процедури, щоб проживати на території чужої для нього держави законно", - додала вона.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло про те, що президент Володимир Зеленський заявив, що не проти розглянути варіанти, які передбачають повернення Криму невійськовим шляхом.

Також раніше ми писали, що за даними Головного управління розвідки, російські військові готуються до активної оборони Кримського півострова.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна розглядає варіант повного видворення громадян РФ з Криму після деокупації 5.00 5 2
Політика / Україна
01.12.2022 861
Еще материалы раздела «Україна»