<
НОВИНИ ДНЯ: Не лише Patriot. У Повітряних силах розповіли, поставок яких засобів ППО чекає Україна  У Севастополі на ремонті стоять три великі десантні кораблі РФ  "Лінива" паска без вимішування тіста: рецепт, який вдасться у будь-кого  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, сигаретами та пальним  У російській армії рекордне дезертирство з початку війни, - британська розвідка  Бутерброди з оселедцем і буряком на чорному хлібі: рецепт ефектної закускивсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2022 1366

Путін буде килимово бомбити Україну, якщо Захід не діятиме – екскомандувач сил НАТО

Зеленський виграє сухопутну війну, але Путін має перевагу в повітряній.

427bae6dec8ddf0eb9a61ff4bb2d8f25_01.12.22

Росія отримує перевагу над Україною в повітряній війні, адже має значно більшу авіацію та бойовий досвід у Сирії. Килимове бомбардування там виявилося дуже ефективним, і президент РФ Володимир Путін, схоже, схильний скопіювати його в Україні. Пише ТСН. 

Таку думку Bloomberg висловив екскомандувач сил НАТО в Європі адмірал Джеймс Ставрідіс.

Російські військово-повітряні сили регулярно збивали сирійські міста в пил, скидаючи безладні "тупі бомби" (некеровані) тисячами. Новий генерал Сергій Суровікін, призначений наглядати за війною в Україні, є лідером російських військово-повітряних сил та людиною, відомою своїми звірствами в Сирії.

Стратегія проста: зруйнувати українську електричну мережу та систему розподілу води, щоб зруйнувати моральний дух населення, буквально витягнувши його з їхніх будинків, дедалі непридатніших для проживання.

У той час як запаси високоточних ракет Путіна швидко виснажуються, у нього все ще є багато некерованих бомб, накопичених десятиліттями, починаючи з часів холодної війни. Оскільки йому байдужі супутні збитки чи загибель цивільних, він намагатиметься вбити якомога більше з неба.

У міру того, як реальність його підходу стає зрозумілою, Захід повинен збільшити підтримку українських сил протиповітряної оборони, вважає Старвідіс.

Лідери в столицях НАТО переглядають ідею, від якої відмовилися на початку війни: надати Україні або винищувачі МіГ-29 радянських часів, або навіть надлишки США F-16 - простий в освоєнні багатоцільовий винищувач.

"Без таких заходів повітряна війна й надалі буде йти на користь Путіна", - зазначив Джеймс Ставрідіс.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг назвав єдиний спосіб отримати правильні умови для переговорів між Україною та Росією. За його словами - це просування України на фронті.

Оценка материала:

5.00 / 2
Путін буде килимово бомбити Україну, якщо Захід не діятиме – екскомандувач сил НАТО 5.00 5 2
Політика / Україна
01.12.2022 1366
Еще материалы раздела «Україна»