НОВИНИ ДНЯ: Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областях  Де в Україні найвищі та найнижчі пенсії: деталі від ПФУ  Атака Ірану на Ізраїль викликала хаос у світових авіаперевезеннях  Зливи з грозами, а у Карпатах до 0 градусів: прогноз погоди на тиждень  Чим загрожує Україні зменшення граничного призовного віку — представник Інституту демографії  Перереєстрація авто в Україні: скільки коштує послуга  В Україні різко зміниться погода: синоптикиня попереджає про заморозки та похолоданнявсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2022 1084

Від 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій – Резніков

Процес надання статусу УБД буде контролюватися, щоб не допустити появи фейкових ветеранів, які героїчно "обороняли котли" у глибокому тилу.

83a49cba83a4099b0918d7d7272796be_01.12.22

Від 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій. Пише ТСН. 

 

Міністерство оборони України завершило офіційну реєстрацію нормативно-правових актів, якими регламентується процес оформлення документів, які підтверджують статус учасника бойових дій під час відсічі повномасштабної агресії Росії.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

Водночас Резніков просить взяти до уваги низку моментів:

"Перше. Усі, хто має підстави, отримають статус УБД та відповідні соціальні гарантії. Не треба хвилюватися, нікого не забудуть і не загублять. Міністерство оборони відпрацює у синергії з іншими відомствами, насамперед з нашими колегами з Міністерства ветеранів.

Друге. За 9 місяців активної фази війни у нас нараховуються сотні тисяч учасників бойових дій. Оброблення такого масиву документів потребуватиме певного часу. Ми будемо робити все можливе, щоб цей час був максимально коротким. Але прошу всіх бути готовими і ставитися з розумінням, що доведеться якийсь період чекати.

Третє. Міністерством оборони розроблено алгоритм отримання статусу УБД. Він оприлюднений на офіційних ресурсах Міноборони. Наразі він також доводиться до виконання у військах. Для розгляду матеріалів про визнання учасниками бойових дій у системі Міноборони, яка включає ЗСУ, ГУР МО та ДССТ, буде утворено 18 комісій. Ці комісії вже формуються і почнуть роботу орієнтовно від 1 грудня. Після цього стартує робота з документами".

Отримати статус УБД можна трьома способами:

  • за зверненням командира частини, який централізовано подає документи на підлеглих військовослужбовців;
  • за особистим зверненням військовослужбовця, який самостійно збирає документи та подає їх до відповідної комісії;
  • за особистим зверненням особи, яка звільнена з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.

У разі виникнення запитань можна звернутися на гарячу лінію Міноборони.

Резніков нагадав, що Міноборони успішно організувало і здійснює виплату щомісячного грошового забезпечення та додаткові виплати сотням тисяч військовослужбовців.

"Перший місяць було непросто, потім процес було налагоджено. З досвіду ми усі розуміємо – на початку можуть бути якісь нюанси через велику кількість звернень. Прошу набратися терпіння. Ми усе швидко подолаємо", - резюмував міністр оборони.

Оценка материала:

5.00 / 2
Від 1 грудня розпочнеться оформлення документів для учасників бойових дій – Резніков 5.00 5 2
Політика / Україна
01.12.2022 1084
Еще материалы раздела «Україна»