НОВИНИ ДНЯ: Гуцульська росівниця: як приготувати давно забуту страву української кухні  Які свята у квітні 2024 року: як працюватимуть і відпочиватимуть українці  На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesarвсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2022 829

Усунути загрозу Росії з Чорного моря можна: дипломат назвав єдиний спосіб

Україні від західних партнерів необхідне постачання ракет дальністю на 300 км, щоб зникла ця загроза.

c2272c7de0f5a99359f317cba5c5ba89_01.12.22

Дипломат, ексголова МЗС України, надзвичайний і повноважний посол України Володимир Огризко впевнений, що забрати загрозу РФ з Чорного моря можна. Для цього потрібно добре озброїти Україну, яка самостійно усуне цю небезпеку. Пише ТСН. 

Таку він дипломат висловив в етері "Еспресо".

"Щодо слів генерального секретаря НАТО Столтенберга, що Альянс буде збільшувати свою присутність та контроль, це лише прекрасні слова, тому що нема розв'язання нагальної проблеми, щоб прибрати загрозу з боку РФ у Чорному морі. А прибрати можна лише одним способом – озброїти Україну, яка сама усуне цю небезпеку", -  сказав надзвичайний і повноважний посол України.

На його думку, щойно партнери нададуть Україні ракети дальністю на 300 км - загроза з боку Чорноморської флотилії РФ зникне.

"Туреччина вже в цьому плані робила добру справу, яку може продовжувати робити, вона може заборонити входження російських воєнних кораблів в акваторію Чорного моря через протоки Босфор і Дарданелли. Відповідно, Росії нікуди буде діватися, а все, що у неї залишилося, вона швиденько пережене до Новоросійська. От і вся історія з загрозою в Чорному морі", - додав він.

Чи може Україна знищити Чорноморський флот РФ

На думку полковника запасу Петра Черника, Україна завдяки морським дронам та ракетам "Гарпун" отримала серйозну перевагу в Чорному морі і може створювати загрозу для кораблів Чорноморського флоту Росії. Він упевнений, що морські дрони можуть знищити ЧФ РФ. Черник додав, що Чорноморський флот РФ "вже давно не є паритетною силою в Чорному морі".

Найнебезпечніший апарат, який залишається в Чорному морі - це підводні човни класу "Варшав'янка". Станом на кінець листопада їх є щонайменше чотири, і вони можуть запускати ракети "Калібр" з підводного положення.

Оценка материала:

5.00 / 2
Усунути загрозу Росії з Чорного моря можна: дипломат назвав єдиний спосіб 5.00 5 2
Політика / Україна
01.12.2022 829
Еще материалы раздела «Україна»