<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
01.12.2022 460

Чи впливають погодні умови на роботу ППО: пояснення експерта

Жданов розповів про особливості роботи ППО під час негоди.

b58f568a310304de8111b1aaf5ed351d_01.12.22

Погодні умови фактично не впливають на роботу протиповітряної оборони (ППО). Пише ТСН. 

Про це заявив військовий експерт Олег Жданов у своєму youtube-каналі.

"Системи ППО переважно працюють у спарингу з радіолокаційними станціями. Радіолокаційні станції є всепогодними", – пояснив експерт.

За його словами, лише гроза може створювати перешкоди у роботі радіолокаційних станцій. Все інше для РЛС не має значення – ні туман, ні хмарність, ні дощ.

"РЛС бачить все, як у звичайному режимі. І далі управляє захопленням, опрацюванням, розподіленням цілей між вогневими засобами. Так само вогневі засоби ніяких перешкод у подоланні туману не мають. Єдина частина системи ППО – це її тактична ланка, яка може бути озброєна зенітним озброєнням без радіолокаційних прицілів. Саме на цю частину роботи ППО можуть повпливати погодні умови", – сказав Жданов.

Нагадаємо, що Велика Британія від нового року збільшить підтримку України і обіцяє надати додаткові системи ППО.

Раніше у Повітряних силах розповіли, що Україна потребує найбільше боєприпасів для німецького зенітно-ракетного комплексу IRIS-T.

Оценка материала:

5.00 / 2
Чи впливають погодні умови на роботу ППО: пояснення експерта 5.00 5 2
Політика / Україна
01.12.2022 460
Еще материалы раздела «Україна»