НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
02.12.2022 607

"Обурився, що кадирівці живуть у готелях, а звичайні солдати в бараках": ФСБ почала викликати невдоволених "СВО" військових

З невдоволеними російськими вояками проводять розмови співробітники ФСБ.

На бесіди у ФСБ почали викликати незадоволених "спецоперацією" російських військових. Зокрема, співробітники спецслужби вимагають з'явитися "на співбесіду" військовослужбовців Чорноморського флоту. Пише ТСН. 

Про це "Можем объяснить" розповіла дружина офіцера, який брав участь у штурмі Маріуполя, а днями повернувся зі "спецоперації", отримавши тиждень відпустки.

За її словами, після ротації до України з чоловіком спілкувався психолог, який виявляв ставлення військовослужбовця до війни.

"Мій чоловік прямолінійний і висловив свою позицію, що кадировці та інші "елітні" підрозділи живуть у готелях, а звичайні солдати в бараках, у жахливих умовах, без забезпечення та продовольства. Коли підрозділи йшли з Давидова Брода, деяких солдатів просто покинули. Від штурму "Азовсталі" у нього досі під відходняки, там дуже багато його товаришів із 810-ї бригади загинуло", - розповіла жінка.

Сім'я має трьох дітей. Поки що чоловік не ходив на допит.

У російських соцмережах повідомляють про подібні виклики на зустріч до ФСБ. Користувачі розповідають, що на допити викликають військовослужбовців, які виступають проти спецоперації.

З 1 грудня набув чинності розширений та оновлений наказ ФСБ, який забороняє громадянам повідомляти будь-яку інформацію про військові дії. Крім іншого, заборонено повідомляти про "морально-психологічний клімат у військах". Особи, які передають цю інформацію, можуть бути визнані "іноагентами" .

Нагадаємо, що в Херсонській області мобілізовані на війну росіяни масово втікають з передової. Їх виловлюють гелікоптерами на всій території Приазов'я. Втікають втікачі в бік Маріуполя.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Обурився, що кадирівці живуть у готелях, а звичайні солдати в бараках": ФСБ почала викликати невдоволених "СВО" військових 5.00 5 2
Політика / Україна
02.12.2022 607
Еще материалы раздела «Україна»