<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
02.12.2022 417

"Кампанія з демонізації Росії". У Лаврова відреагували на резолюцію ФРН щодо Голодомору

Міністерство закордонних справ Росії звинуватило німецький Бундестаг у спробі переписати свою історію і нібито забути скоєне у Другій світовій війні. Так відомство відреагувало на визнання Німеччиною Голодомору геноцидом українського народу.

kremlin_ru_lavrov_43_650x410_02.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram МЗС Росії.

 

У заяві відомства йдеться, що резолюція ніщо інше "провокаційна акція Бундестагу ФРН", яка нібито "спекулює на страшному голоді 1932-1933 років" і, на думку російських дипломатів, "має очевидну причину".

"Німці намагаються переписати свою історію та забути покаяння за скоєні ними жахи Другої світової війни", - йдеться у повідомленні.

У МЗС РФ назвали рішення спробою розпалити "кампанію з демонізації Росії" та "стравити етнічних українців з російськими та іншими народами Росії та колишнього СРСР".

У МЗС РФ вважають, що Бундестагу ФРН нібито "має бути соромно за такі аморальні рішення", які, нібито "відроджують фашистську ідеологію расової ненависті та дискримінації, і спроби зняти з себе відповідальність за військові злочини".

Як повідомлялося, у середу, 30 листопада, німецький Бундестаг визнав Голодомор 1932-1933 років геноцидом українського народу.

Раніше у парламентах Ірландії та Молдови офіційно визнали, що Голодомор є геноцидом українського народу.

Румунія також визнала Голодомор геноцидом українського народу.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Кампанія з демонізації Росії". У Лаврова відреагували на резолюцію ФРН щодо Голодомору 5.00 5 2
Політика / Світ
02.12.2022 417
Еще материалы раздела «Світ»