<
НОВИНИ ДНЯ: Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнею  Церковний календар на травень 2024 року: дата Великодня та інших важливих релігійних святвсі новини дня
Політика
Європа
02.12.2022 474

Німеччина цьогоріч хоче придбати літаки, здатні переносити ядерну зброю

Канцлер Німеччини Олаф Шольц має наміри цьогоріч закрити замовлення на американські винищувачі F-35, здатні переносити ядерну зброю.

_istrebitel_f_35_gettyimages_1235654309_2_650x410-02.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Bild.

Видання повідомляє, що таку заяву Шольц зробив на конференції з питань безпеки у Берліні. По його словам, реактивні літаки США необхідні для того, щоб НІмеччина продовжувала робити "внесок у ядерну участь" в НАТО.

"Спільне використання ядерної зброї стосується концепції стримування НАТО. Хоча Німеччина не має ядерних бомб, німецькі реактивні літаки можуть транспортувати американські боєголовки в разі війни. Поки це завдання виконують старі літаки Tornado, але в найближчі роки їх доведеться замінити", - пише видання

Нагадаємо, у Китаї планують збільшити свій ядерний арсенал майже в чотири рази. Таким чином у країні до 2035 року може бути 1500 ядерних боєголовок.

Раніше повідомлялось, що війна Росії проти України може спричинити новий виток поширення ядерної зброї серед авторитарних держав.

Оценка материала:

5.00 / 1
Німеччина цьогоріч хоче придбати літаки, здатні переносити ядерну зброю 5.00 5 1
Політика / Європа
02.12.2022 474
Еще материалы раздела «Європа»