<
НОВИНИ ДНЯ: Необхідність продовжувати "СВО", умови переговорів та стратегічна поразка РФ: головні тези з інтерв'ю Лаврова російським пропагандистам  Україна здатна досягати потрібних цілей в тилу РФ зброєю власного виробництва – ISW  Рецепт сирного печива з горіхами  Стало відомо, які інструменти вирішення житлового питання будуть в новому законодавстві  На вихідних дощі та зливи в Україні триватимуть  Скільки українців підтримують введення військ НАТО до України: результати опитування  Традиційні великодні страви: що їли у світле свято наші предки і чому це не лише паска та яйцявсі новини дня
Політика
Україна
02.12.2022 509

Арестович розповів, як можна врятувати з в'язниці експрезидента Грузії Саакашвілі

Саакашвілі можна відправити на лікування в третю країну.

Радник Офісу президента Олексій Арестович розповів, як можна визволити з в'язниці колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі.

Про це він сказав 30 листопада у розмові з російським правозахисником Марком Фейгіним. Пише ТСН. 

"За тою інформацією, яка є у мене, я б запропонував його передати третій країні, наприклад якісь Австрії, забезпечити повноцінне лікування за умови утримання його під вартою. Це з одного боку дозволить грузинській стороні забезпечити правосуддя, але і зберегти йому здоров'я. Я б це запропонував грузинській стороні, бо вони ж не хочуть, щоб він помер у тюрмі. Тоді судіть його, але віддайте його третій стороні. Так ви уникнете підозр, що ви його отруїли чи хочете довести до смерті. А тому давайте - повноцінне лікування плюс правосуддя", - сказав Арестович.

Арешт Саакашвілі і його ймовірне отруєння

Колишнього президента Грузії Міхеїла Саакашвілі затримали 1 жовтня 2021 року грузинські правоохоронці. До цього прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі попередив експрезидента, що після повернення він потрапить до в'язниці. Оскільки у 2018 році Тбіліський міський суд заочно засудив його до трьох років ув'язнення за перевищення службових повноважень на посаді глави держави.

28 листопада адвокат Саакашвілі розповів, що стан політика, який перебуває у в'язниці, різко погіршився. В його організмі виявили нібито сліди смертельної отрути.

Оценка материала:

5.00 / 1
Арестович розповів, як можна врятувати з в'язниці експрезидента Грузії Саакашвілі 5.00 5 1
Політика / Україна
02.12.2022 509
Еще материалы раздела «Україна»