<
НОВИНИ ДНЯ: Буданов анонсував нові атаки на РФ: Маємо показати, що Путін не може захистити росіян  Зеленський звернувся до лідерів країн ЄС: треба переграти Путіна в рішучості  Оладки з капустою: рецепт від Євгена Клопотенка  Розкрита одна з таємниць виникнення життя на Землі – дослідження  Виробник Iris-T анонсував передачу Україні ще однієї ЗРК найближчими тижнями  Російські кораблі створюють загрозу в Балтійському морі — очільник МЗС Швеції  Рецепт ніжного "Наполеону" з вишнеювсі новини дня
Політика
Світ
02.12.2022 702

Російський опозиціонер - про ймовірність бунту в Кремлі проти Путіна: "Павук став слабким і токсичним"

Секрет влади Путіна в тому, що є багато "веж Кремля".

a5b75c00bb665a7bc245a37b8110eb59-02.12.22

Колишній депутат Держдуми РФ, російський опозиціонер Ілля Пономарьов вважає, що російські "вежі Кремля" починають задумуватися над тим, що їм робити зі "слабким і токсичним" Путіним. Поки вони не можуть наважитися на державний переворот, оскільки побоюються майбутнього.

Про це він сказав в етері телеканалу "Freeдом". Пише ТСН. 

"Є багато веж Кремля, і в цьому полягає секрет витривалості путінської влади. І всі учасники цих процесів розуміють, що якщо немає Путіна, то все може просто розсипатися. Бо тоді не буде цього павука в центрі, який контролює всю павутину та балансує різні центри впливу. Але павук стає все більше токсичним і слабким. Оскільки є військові поразки, то, звісно, спокуса у якихось елементів цієї конструкції вийти з гри дуже висока. Вони поки цього не роблять, бо немає гарантів тилу. Вони розуміють, що це - стрибок у невідомість. Вони не знають, чи їх захистить Захід, якщо вони чинитимуть спротив. І якщо буде альтернатива, то процес прискориться. Але вони вже виставляють фішки", - сказав Пономарьов.

Державний переворот у Росії

Від початку повномасштабної війни Росії проти України західні та російські аналітики розмірковують, чи можливий у РФ переворот та усунення Путіна від влади.

Так, політолог Деніел Трейсман вважає, що повний крах режиму Володимира Путіна – ймовірніший варіант усунення його від влади, аніж збройне повстання генералів чи заколот кремлівських еліт. Схожої думки дотримується і російський публіцист та опозиціонер Андрій Піонтковський. Це може відбутися через успіхи ЗСУ на фронті.

Натомість російський опозиціонер Ілля Яшин заявив, що усунення Путіна ззовні нереальне.

Оценка материала:

5.00 / 1
Російський опозиціонер - про ймовірність бунту в Кремлі проти Путіна: "Павук став слабким і токсичним" 5.00 5 1
Політика / Світ
02.12.2022 702
Еще материалы раздела «Світ»