<
НОВИНИ ДНЯ: Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отримання  Синоптикиня Наталка Діденко попередила про потужні дощі та повідомила, коли потеплішає  Демонтаж колишньої Арки дружби народів: у КМДА заявили про небезпеку  Курс на 40: чому росте долар, від кого це залежить і як довго триватиме  На Україну насувається активний циклон із півдня: яку погоду очікувати 24 квітня  Українців закликають не "світити" імена полонених на мітингах  Конгресмен США про те, коли Україна отримає допомогу: раніше, ніж будь-хто може подумативсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
02.12.2022 854

Аномальне тепло чи люті морози: синоптик розповів, якої погоди чекати у грудні в Україні

У грудні синоптики прогнозують мінливу погоду. Сильні морози часто чергуватимуться з відлигою.

Водночас українців попередили, що перший місяць зими буде багатим на опади. Про це розповів народний синоптик Станіслав Щедрін, пише ТСН.

За прогнозом синоптика, перша декада грудня буде з невеликими морозами в межах від -2 до -14 вночі. Вдень температура повітря підніматиметься до +2 градусів.

Також на початку грудня буде невеликий та помірний сніг, на півдні з дощем. Щедрін зазначає, що друга та перша половина третьої декади грудня мають бути порівняно теплими.

На всій території України очікується потепління до 4-6 градусів тепла вночі та до +8 вдень. Щодо опадів, то, за словами Щедріна, їх у грудні буде багато у вигляді дощу та мокрого снігу.

До кінця місяця температура знову може впасти. Стовпчики термометрів у середньому показуватимуть від 4 морозу до 2 тепла вночі та від -3 до +3 вдень. Також наприкінці грудня синоптик прогнозує в Україні мокрий сніг.

За інформацією Gismeteo, у Києві найсильніші морози очікуються в період з 12 по 25 грудня. Опади будуть помірними. До кінця місяця стовпчики термометрів знову можуть опуститися нижче -10 градусів.

У Харкові в період із 20 по 25 грудня можуть вдарити морози до -20. У перші дні грудня стовпчики термометрів коливатимуться близько нуля.

Істотно тепліше у грудні буде на півдні України. Зокрема, в Одесі на початку місяця 5-11 градусів тепла. А ось морози прийдуть у середині грудня. Снігу в Одесі першого місяця зими буде мало, здебільшого опади будуть у вигляді дощу.

У Львові невеликий "плюс" утримається на початку грудня, а ближче до місяця також вдарять морози. Нічна температура може знизитися до -17 градусів. Також на заході України синоптики прогнозують більше снігу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Аномальне тепло чи люті морози: синоптик розповів, якої погоди чекати у грудні в Україні 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
02.12.2022 854
Еще материалы раздела «Суспільство»