НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Бізнес
Економіка
02.12.2022 435

В Україні зріс розмір аліментів

У зв’язку зі збільшенням прожиткового мінімуму в Україні з 1 грудня зріс розмір аліментів.

Про це інформує пресслужба Міністерства юстиції.

“З 1 грудня в Україні змінився розмір виплат аліментів за рахунок збільшення прожиткового мінімуму. Для дітей віком до 6 років прожитковий мінімум тепер становить 2272 грн, а для дітей віком від 6 до 18 років – 2833 грн”, - ідеться в повідомленні.

Відповідно, зауважують у міністерстві, зростають і прив'язані до цього показника соціальні допомоги, виплати, зокрема й аліменти на дітей.

У Мін’юсті нагадують, що мінімальний гарантований розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

Таким чином, мінімальний гарантований розмір аліментів відтепер становитиме: для малечі до 6 років – 1136 грн; для дітей віком від 6 до 18 років – 1416,5 грн.

Як пояснюють у Мін’юсті, якщо платник аліментів має достатній заробіток, то за рішенням суду встановлюється мінімальний рекомендований розмір аліментів на одну дитину в розмірі 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку.

У відомстві нагадують, що відповідно до Сімейного Кодексу України, якщо повнолітні дочка, син продовжують навчання – батьки зобов'язані утримувати їх до досягнення 23 років.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні зріс розмір аліментів 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
02.12.2022 435
Еще материалы раздела «Економіка»