НОВИНИ ДНЯ: У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloombergвсі новини дня
Бізнес
Економіка
02.12.2022 381

Україні потрібно 4 мільярди доларів на газ щоб перезимувати

На період опалювального сезону Україні необхідно понад 4 мільярди доларів на додаткову закупівлю газу.

Про це розповів голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов на зустрічі з послами країн G7 та головою делегації ЄС в Україні.

Він зауважив, що з початку великої війни Росія зруйнувала більше 300 об’єктів енергетичної інфраструктури. Лише 17 листопада РФ поцілила у понад 10 об’єктів з видобутку газу, які складають третину національного видобутку.

"Відповідно до попередніх розрахунків Міненерго, враховуючи військові ризики, на період опалювального сезону необхідно додатково до 3 млрд кубів газу, що в грошовому еквіваленті на сьогоднішній день – понад 4 млрд доларів США. У цьому нам потрібна допомога наших іноземних партнерів", – пояснив Олексій Чернишов.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україні потрібно 4 мільярди доларів на газ щоб перезимувати 5.00 5 2
Бізнес / Економіка
02.12.2022 381
Еще материалы раздела «Економіка»