<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Новий закон про мобілізацію: хто втратить відстрочку та які зміни для її отриманнявсі новини дня
02.12.2022 1090

Киянам пояснили, чому частіше стаються аварії в електромережах

У Києві почали частіше траплятися аварії в електромережах через те, що жителі вмикають багато приладів одночасно, коли з'являється електроенергія, а також користуються електричними обігрівачами в будівлях.

Про це розповів гендиректор субхолдингу ДТЕК D.Solutions (YASNO) Сергій Коваленко.

"Учора обмеження споживання по Києву становило 380 МВт, а це вже майже графік. Відключалося трошки більше як 652 тисячі киян. Зараз значно частіше почали траплятися аварії. Причини цьому дві.

По-перше, як я уже згадав, ми ще не повернулися до графіків, нам складно планувати. Тому після того, як світло подається, починають вмикати в розетки все. Автоматика вибиває від перепадів напруги, але про це нікому невідомо, всі продовжують думати, що це екстрене відключення (...).

По-друге, це погода. Хоч опалення зараз непогане, люди все одно користуються електрообігрівачами. Вони створюють неабияке навантаження на мережу", – зазначив Коваленко.

Він закликав споживачів не поспішати підключатися до мережі одразу після того, як їх включили.

"Використовуйте електроенергію відповідально. На жаль, ми будемо мати регулярні відключення цієї зими, тому запасайтеся теплим одягом, утеплюйте оселю і вірте у ЗСУ", – додав Коваленко.

Оценка материала:

5.00 / 1
Киянам пояснили, чому частіше стаються аварії в електромережах 5.00 5 1
Бізнес / Ринки та компанії
02.12.2022 1090
Еще материалы раздела « Ринки та компанії»