<
НОВИНИ ДНЯ: "Здувся та перевзувся": в РФ засудили Трампа, який не завадив Конгресу проголосувати за виділення допомоги Україні  Через затримку Конгресом допомоги Україна втратила території на сході, – Білий дім  Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни  Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"всі новини дня
Політика
Україна
03.12.2022 772

Арестович розповів, як легіон "Свобода Росії" розгромив вагнерівців та про появу Башкирської роти

Башкирська рота входить наразі до складу ЗСУ.

На боці України у складі ЗСУ з Росією воює Башкирська рота, до якої входять уродженці Башкирії. Пише ТСН. 

 

Про це радник Офісу президента Олексій Арестович повідомив у розмові з російським опозиціонером, юристом Марком Фейгіним.

"Крім легіону "Свобода Росії", який воює під Бахмутом… До речі, в контратаці, яка була кілька днів тому, вони дуже круто розметелили опорний пункт вагнерівців. В нуль зачистили. Молодці хлопці, не припиняють вражати. В нас Башкирська рота з’явилася. Вона не в легіоні, вона окремо в ЗСУ зараз. Але це вже ціла рота уродженців Башкирії. Вони набралися і захотіли бути національним підрозділом у складі. Ну, будь-ласка", – розповів Арестович.

Він також ствердно відповів на запитання Фейгіна, чи вітаються в Україні такі національні роти. Радник ОП додав, що на боці України воює і Тюркська рота з назвою "Туран".

Нагадаємо, від березня на боці України проти окупантів воюють росіяни, що входять до складу легіону "Свобода Росії". Це добровольці з числа колишніх російських військових, які виступають проти путінського режиму.

З часом осередки легіону "Свобода Росії" з'явилися і на території самої РФ, де проводять активні дії.

Так, у листопаді в російському Єкатеринбурзі активісти легіону "Свобода Росії" підпалили залізничні потяги з пальним, яке мали доправити окупантам на війну проти України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Арестович розповів, як легіон "Свобода Росії" розгромив вагнерівців та про появу Башкирської роти 5.00 5 2
Політика / Україна
03.12.2022 772
Еще материалы раздела «Україна»