<
НОВИНИ ДНЯ: Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнути  Зеленський назвав наступні цілі диктатора Путіна після України  Спека чи дощі: метеорологиня про погоду на літо 2024  ЗМІ опублікували список російських генералів, які народилися в Україні і знищують свою землю  З липня ОПЕК+ збільшить видобуток нафти, - Bloomberg  Як допомога США Україні вплине на перебіг війни: прогноз генерала Маломужа  Чи буде початок квітня теплішим за останній місяць весни: метеорологиня про погоду у травнівсі новини дня
Політика
Україна
03.12.2022 1017

"Не встигли": Арестович пояснив, чому Росія вже не захопить Бахмут і Донецьку область

Росіяни поспішали захопити Бахмут, а тому не жаліли людей.

29ecdc75fee0dd8ea644ae4bca6bc50f-03.12.22

Радник Офісу президента Олексій Арестович розповів, що Росія не зможе захопити Бахмут і Донецьку область. Пише ТСН. 

Про це він сказав 1 грудня під час розмови з російським правозахисником Марком Фейгіним.

"На цій ділянці вони намагаються виконати політичну мету та захопити Донецьку область. Проте це - нереально. Вони не зможуть окупувати навіть Бахмут та Авдіївку. Але вони дуже стараються. Вони хотіли окупувати ці міста, поки наші сили звільняли Херсон, але не встигли. Ті гори трупів, які вони викладали - це була гонка на швидкість. А про взяття Донеччини - це нереально. Росія не може вирішити питання із захоплення Донеччини. Вони втратили ініціативу. Вони три доби сперечаються, чи взяли вони Курдюмівку. І це смішно, бо вони вже кілька днів сперечаються: взяли вони чи ні селище. Це свідчить про те, що Росія не може виконати завдання, які вони ставили перед собою", - сказав Арестович.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Російські терористи намагаються наступати на Бахмутському напрямку та цілодобово обстрілюють місто і позиції ЗСУ. Речник Східного угруповання ЗСУ Сергій Череватий наголосив, що там зараз тривають найзапекліші бої.

Раніше Олексій Арестович повідомляв, що росіяни хочуть повторити у Бахмуті те ж, що було в Сєвєродонецьку, взявши ЗСУ в часткове оточення, проте на його думку, це - неможливо.

Генштаб 1 грудня повідомив, що на Бахмутському напрямку ворог продовжує зосереджувати свої основні зусилля на проведенні наступальних операцій. Об'єкти в районах Серебрянки, Верхньокам'янського, Спірного, Роздолівки, Білогорівки, Яковлівки, Соледара, Бахмутського, Залізного та Нью-Йорка Донецької області потрапили під вогонь танків та артилерії.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Не встигли": Арестович пояснив, чому Росія вже не захопить Бахмут і Донецьку область 5.00 5 2
Політика / Україна
03.12.2022 1017
Еще материалы раздела «Україна»