НОВИНИ ДНЯ: Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°всі новини дня
Політика
Світ
03.12.2022 529

Лукашенко намагається уникнути прямого вступу у війну проти України – ISW

Білоруський диктатор упирається намаганню Москви втягнути його у війну

99c8d560440736dc9d6803a505419351_03.12.22

Самопроголошений білоруський президент Олександр Лукашенко заявляє про загрозу з боку НАТО для того, щоб уникнути прямого втягування його країну у війну проти України. Пише ТСН. 

Про це пишуть аналітики американського Інституту вивчення війні (ISW).

Експерти зазначають, що білоруський диктатор звинуватив Україну та НАТО у провокаціях поблизу кордону та спробах Києва втягнути сили Північноатлантичного альянсу у війну.

Також Лукашенко заявив, що йому вдалося втримати потенційного супротивника від застосування військ проти Білорусі і звинуватив країни НАТО у нарощуванню військ біля кордонів його країни.

Водночас голова Міністерства оборони Білорусі Віктор Хренін заявив, що наразі прямої підготовки до війни не ведеться, а білоруські війська мають намір лише захищати свою країну.

Експерти ISW вважають, що таким чином білоруське керівництво створює образ загрози зі сторони країн НАТО для підстав стверджувати про необхідність захисту кордонів РБ. Це необхідно білоруському диктатору для того, щоб створити інформаційні умови для протистояння російському тиску щодо вступу у війну в Україні.

Аналітики ISW стверджують, що можливість прямого вступу армії Білорусі у війну проти України лишається дуже малоймовірною.

Нагадаємо, раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький заявив, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території Білорусі не видно.

В свою чергу військовий експерт, учасник миротворчих місій у Косові та Іраку Сергій Грабський зазначив, що посилюється так зване повітряно-космічне угруповання об’єднаних сил Білорусі та Росії, яке може становити загрозу для північних регіонів України.

Оценка материала:

5.00 / 2
Лукашенко намагається уникнути прямого вступу у війну проти України – ISW 5.00 5 2
Політика / Світ
03.12.2022 529
Еще материалы раздела «Світ»