<
НОВИНИ ДНЯ: США оголосили новий пакет допомоги Україні: що в ньому  Дощі, грози та заморозки: синоптик розказвав, де чекати негоди до кінця тижня  Рецепт рибного супу з лососем  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепловсі новини дня
Політика
Україна
03.12.2022 1404

Резніков пояснив, для чого Україні морські дрони

Україні потрібні морські дрони, щоб атакувати флот Російської Федерації і таким чином захищати цивільні об'єкти.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на міністра оборони Олексія Резнікова на брифінгу.

Він нагадав, що на початку вторгнення Росії в Україну наша морська акваторія була заблокована - ми не могли експортувати зерно.

Так, спочатку українські військові атакували російський крейсер "Москва" двома протикорабельними ракетами "Нептун". Втрата флагмана російського Чорноморського флоту стала одним з найважливіших етапів звільнення острова Зміїний. Після цього був розблокований "зерновий коридор".

Коли Україна отримала сучасні системи "Гарпун", захисники відігнали російський флот ще далі.

"Тому сьогодні вони (росіяни - ред.) використовують надводні та підводні носії для запуску по Україні "Калібрів" та інших ракет надводного базування. Тому гуманітарна задача - продовжити вивозити зерно у світ, захищати наші цивільні об'єкти шляхом продовження кампанії по відправлення російського флоту на дно... Саме для цієї мети нам потрібні надводні та підводні дрони", - сказав Резніков.

Нагадаємо, Україна запустила збір коштів на перший у світі флот морських безпілотників, які допоможуть українським бійцям захистити морську акваторію.

Оценка материала:

5.00 / 1
Резніков пояснив, для чого Україні морські дрони 5.00 5 1
Політика / Україна
03.12.2022 1404
Еще материалы раздела «Україна»