НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
03.12.2022 3331

В Україні запровадять випробувальний термін для контрактників: Рада зробила перший крок

Парламент, 1 грудня, ухвалив у першому читанні законопроект №8169 про запровадження випробувального терміну військовослужбовцям-контрактникам.

_viyskoviy_osin_izyum_gettyimages_1243225029_14_650x410_03.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на сайт Верховної Ради.

За основу законопроекту проголосував 261 народний депутат. Закон передбачає встановити обов'язкове випробування терміном до 6 місяців громадян, вперше прийнятих військову службу за контрактом.

Військовослужбовці, визнані такими, що успішно пройшли випробування, продовжать проходження військової служби за контрактом відповідно до ЗСУ, або інших військових формуваннях.

Нагадаємо, що в ЄС стартувала тренувальна місія для ЗСУ.

Також генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг відвідав центр програми підготовки військових Збройних сил України у Британії та заявив, що вражений навичками українських солдатів.

Оценка материала:

5.00 / 2
В Україні запровадять випробувальний термін для контрактників: Рада зробила перший крок 5.00 5 2
Політика / Україна
03.12.2022 3331
Еще материалы раздела «Україна»