НОВИНИ ДНЯ: 28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі   Оточення Путіна не вірить у його теорію про зв'язок України і теракту під Москвою, - Bloomberg  Чехія передасть українським воїнам удвічі більше снарядів, ніж було оголошено спочатку  Фінансовий гороскоп на квітень 2024 року  В Україні у четвер прогнозують потепління до +20°  Лукашенко зламав версію Путіна про "втечу" терористів до України  Загроза наступу РФ на Харків: місцевий депутат про сили РФ у Бєлгородській та Курській областяхвсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.12.2022 627

Як підготуватися до блекауту в Україні: поради рятувальників

Українці повинні підготуватися до тривалих відключень світла чи блекауту. Для цього необхідно утеплити домівки та підготувати запас їжі і води.

_nemae_svitla_dozvillya_gettyimages_1244565950_2_650x410_03.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на речника ДСНС Олександра Хорунжого в інтерв'ю для УНІАН.

Їжа та одяг

Рятувальники, враховуючи атаки ворога на об'єкти енергетики, радять зібрати продуктовий набір, щоб забезпечити раціон на довгий період. Крім того, потрібно запастися теплим одягом, набором ліків, серед яких - проти хронічних або сезонних захворювань.

Тепло

У разі блекауту чи обстрілу будинки можуть залишитися без опалення. Тому українцям радять максимально утеплити двері та вікна. Також потрібно розміщуватися в одній кімнаті всією родиною, щоб тепла було більше.

Рятувальники порадили запастися павербанками, за можливості - газовими пальниками та генераторами.

"Корисно придбати вогнегасник. Нагадаю, що для приміщень використовують вуглекислотні або порошкові. Перші дають сильний охолоджувальний ефект, але ефективнішими завжди були порошкові", - нагадав речник ДСНС.

Хорунжий також порадив знайти найближчі "Пункти незламності", зокрема мова йде і про пункти, які облаштовували рятувальники.

"Тобто ви можете прийти до найближчої пожежної частини, щоб обігрітися та отримати всю необхідну допомогу", - порадив речник.

Нагадаємо, в Міненерго заявили, що відключення світла в Україні можуть стати коротшими, якщо не буде нових обстрілів.

Оценка материала:

5.00 / 1
Як підготуватися до блекауту в Україні: поради рятувальників 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
03.12.2022 627
Еще материалы раздела «Суспільство»