<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Світ
03.12.2022 1141

Британська розвідка назвала причину, через яку російська армія не може наступати

Удари української артилерії по складах та проблеми з логістикою викликали нестачу боєприпасів. Російська армія обороняється, не маючи можливості наступати.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство оборони Великобританії у Twitter.

Як зазначається у зведенні, виведення військ Росії із західного берега Дніпра минулого місяця надало Збройним силам України можливість завдати удару по додатковим російським логістичним вузлам та комунікаціям.

За даними британської розвідки, ця загроза, швидше за все, спонукала російських логістиків перемістити вузли постачання, зокрема залізничні перевалочні пункти, далі на південь та схід.

При цьому російським підрозділам логістики необхідно буде проводити додаткове трудомістке навантаження та розвантаження із залізничного на автомобільний транспорт. Потім цей транспорт буде вразливий для української артилерії на підвезенні до російських передових оборонних позицій.

У Міноборони Британії вважають, що нестача боєприпасів у Росії, що посилюється цими проблемами логістики, "є одним з основних факторів, що обмежують в даний час потенціал Росії для відновлення ефективних великомасштабних наступальних наземних операцій".

Нагадаємо, з жовтня 2022 року Росія неодноразово атакувала розподільчу мережу України, переважно крилатими ракетами. За даними британської розвідки , удари по цивільних об'єктах - це ключовий компонент військової доктрини Москви.

Оценка материала:

5.00 / 2
Британська розвідка назвала причину, через яку російська армія не може наступати 5.00 5 2
Політика / Світ
03.12.2022 1141
Еще материалы раздела «Світ»