<
НОВИНИ ДНЯ: Коли фронт відчує американську допомогу? Оптимістичний і песимістичний сценарії  Боррель пояснив, чому США не збиватимуть російські ракети над Україною  Місія Juno NASA відобразила вулканічний світ супутника Юпітера  "Погрілися, пора померзнути": синоптик прогнозує потужну негоду в Україні  Як F-16 вплинуть на перебіг війни в Україні: Євлаш пояснив  "Погрілися, пора померзнути": синоптикиня уточнила прогноз погоди в Україні на четвер  Синоптик назвала точну дату, коли в Україні очікуються заморозкивсі новини дня
Політика
Україна
03.12.2022 2262

Є певні складнощі із забороною УПЦ (МП) в Україні – Мінкульт

Просуває проросійські наративи в Україні саме УПЦ (МП), вважає міністр культури та інформаційної політики.

fa9ede2f2ef1f3d053dabc3555ffe587_03.12.22

Заборонити Українську православну церкву Московського патріархату не так легко, є певні складнощі. Втім, у Міністерстві культури та інформаційної політики України впевнені, що це питання можна вирішити. Пише ТСН. 

Про це розповів очільник Мінкультури Олександр Ткаченко в ефірі спільного телемарафону.

За словами міністра, просуває проросійські наративи в Україні саме УПЦ (МП). Він додав, що зміни до статуту УПЦ (МП) дійшли до Мінкульту.

"Хоча існують законодавчі складнощі, пов'язані з тим, в який спосіб підійти до заборони в Україні, я думаю, що внаслідок дискусії ми такий варіант знайдемо", – стверджує Ткаченко.

Нагадаємо, 1 грудня президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради безпеки та оборони щодо заборони в Україні релігійних організацій, афілійованих із центрами впливу в Росії. Глава держави доручив урядовцям у двомісячний термін розробити та внести на розгляд Верховної Ради законопроєкти про обмеження і заборону релігійних організацій, які керуються РФ.

Цьому передували обшуки в низці єпархій УПЦ (МП) по всій Україні. Так, обшуки відбулися на Вінниччині, Кіровоградщині, Закарпатті, в Чернівцях, Івано-Франківську, на Рівненщині, в Почаївській лаврі (Тернопільська область), Києво-Печерській лаврі. Під час обшуків правоохоронці знайшли пропагандистські матеріали.

Оценка материала:

5.00 / 1
Є певні складнощі із забороною УПЦ (МП) в Україні – Мінкульт 5.00 5 1
Політика / Україна
03.12.2022 2262
Еще материалы раздела «Україна»