НОВИНИ ДНЯ: Коли ховатимуть героїв на Військовому меморіальному кладовищі: у Мінветеранів назвали терміни  У частині України оголосили штормове попередження: де очікувати негоду  У Міноборони роз'яснили оновлений процес мобілізації згідно з новим законопроєктом  Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб Українивсі новини дня
Політика
Європа
03.12.2022 410

В ЄС очікують "надзвичайно швидких кроків" щодо членства України в блоці

Країни-члени Європейського союзу можуть зробити "надзвичайно швидкі кроки" щодо членства України. Зокрема, після того, як вона подала свою заявку.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника голови Комітету із закордонних справ Європарламенту Урмаса Паета, якого цитують в прес-службі ОП.

"Країни ЄС надзвичайно швидко зроблять наступні кроки щодо заявки України на членство у Євросоюзі. Ми бачимо що відбувається в Україні, особливо в останні місяці. Для нас зрозуміло, що для європейської безпеки нам потрібна сильна Україна", - зазначив Пает.

Зі свого боку він також звернув увагу на атаки проти критичної інфраструктури України, назвавши їх "абсолютно нелюдськими, що змушують мільйони людей страждати й загрожують їхньому життю".

"Все це виклики для всіх нас, для Європейського Союзу. І всі держави мають бути відповідальними в тому, щоб надати Україні всю необхідну допомогу, тому що само собою зрозуміло, що єдине розв’язання цього питання - це тоді, коли Україна знову буде вільною та відновить свої кордони", - підкреслив Пает.

Оценка материала:

5.00 / 1
В ЄС очікують "надзвичайно швидких кроків" щодо членства України в блоці 5.00 5 1
Політика / Європа
03.12.2022 410
Еще материалы раздела «Європа»