<
НОВИНИ ДНЯ: Як зробити різнокольорові яйця за допомогою натуральних барвників  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Уряд вирішив продати великий готель в центрі Києва  Лукашенко заявив, що сусідні країни "озброєні до зубів", і пригрозив "ядеркою"  Глазур для паски: 11 хитрощів для ідеального приготування  Коли Поливаний понеділок 2024 року: дата, історія та звичаї свята  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літавсі новини дня
Політика
Світ
04.12.2022 536

РФ стикнулась з дефіцитом вітчизняних розвідувальних безпілотників "Орлан", - WP

Російські військові майже не використовують безпілотники "Орлан-10" у війні проти України. Це грає на руку бійцям Збройних сил України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Washinghton Post.

Дефіцит вітчизняних російських розвідувальних безпілотників "Орлан-10" вже позначився на боєздатності армії РФ.

Збройні сили Росії використовують цей безпілотник для розвідки, спостереження та коригування вогню. Іноді він потрібен окупантам для радіоелектронної боротьби. Як зазначає видання, ця модель вважається однією з наймасовіших в РФ. Безпілотник передає зображення на відстані до 120 км і дозволяє коригувати вогонь артилерії. Проте останні дані свідчать про те, що Росія стикнулась з дефіцитом цих безпілотників та і виробляти дуже швидко їх не можуть.

The Washinghton Post зазначає, що українські військові збили безліч таких дронів із початку вторгнення РФ. Очільник протиповітряної оборони Сухопутних сил України Юрій Соловей розповів, що військовим вдалося збити вже понад 580 таких безпілотників. Натепер окупанти використовують інші моделі дронів.

Раніше росіяни часто запускали відразу пару "Орланів", аби один шукав позиції українських військових, а інший спрямовував артилерійські удари. Проте нещодавно вони почали рідко з'являтися навіть по одному.

Оценка материала:

5.00 / 2
РФ стикнулась з дефіцитом вітчизняних розвідувальних безпілотників "Орлан", - WP 5.00 5 2
Політика / Світ
04.12.2022 536
Еще материалы раздела «Світ»