<
НОВИНИ ДНЯ: Bradley, M113 і не тільки. Пентагон готує пакет допомоги Україні, - Politico  Як зміниться погода в Україні найближчим часом: прогноз синоптиків на 23-26 квітня  Портников назвав причини, чому США нарешті проголосували за допомогу Україні  Байден у розмові з Зеленським дав дві важливі обіцянки: чого чекати Україні  В Україну повертається тепло - 23 квітня вдень уже буде до +21°  Погодний апокаліпсис: Україну накрив потужний циклон, що це означає  Швидкісний режим на дорозі: поліція нагадала про штрафи та пояснила, як їх уникнутивсі новини дня
Політика
Світ
04.12.2022 851

Експерт назвав п’ять чинників, які ліквідують загрозу від Росії

Для спокою українців та цілого світу потрібно ухвалити ключове рішення – про розвал Російської Федерації.

1985cb1774c88eddbea007a5ce7a1b3c_04.12.22

Військовий аналітик, полковник Петро Черник назвав п’ять головних чинників, які потрібно реалізувати для того, щоб ліквідувати цивілізаційну загрозу від Російської Федерації.

Про це він говорив в інтерв’ю ТСН.ua.

За його словами, Російська Федерація несе загрозу не тільки для України, але й для усього цивілізованого світу. Тому для ліквідації цієї загрози потрібно ухвалити глобальне рішення, яке має увібрати в себе п’ять пунктів.

"По-перше, Росія розпадається на 15-20 держав. Друге, у них повністю забирають ядерну зброю. Третє, ми вступаємо в НАТО. Четверте, те, що утвориться на місці, умовно кажучи, Російської республіки (це буде велика країна з територією понад 1,5 млн квадратних кілометрів – від Архангельська до Ставрополя і від Білорусі до Поволжя), відсічуть від дармових ресурсів Сибіру, насамперед нафти й газу, бо саме це їм туманить розум. І щонайменше два покоління, а це приблизно 40 років, вони проходитимуть таке явище як санація - очищення, яке пройшли нацистська Німеччина та імператорська Японія після Другої світової війни. Тоді ми видихаємо по-справжньому", - назвав необхідні чинники експерт.

Петро Черник зазначив, що реалізувати усі ці пункти складно, оскільки у світі "існує рішення на пониження геополітичного статусу Росії , але немає рішення про розвал Росії".

Цьому, на його думку, перешкоджають два моменти. По-перше, якщо Сибір, який містить 40 відсотків запасів усього людства, серед яких не лише нафта і газ, але й такий важливий ресурс як прісна вода, відійде до Китаю, то ця держава може стати на шлях колосальної воєнної ескалації. Другий момент полягає в тому, що Російська Федерація залишається ядерною державою, і в разі її розпаду є загроза розповзання ядерної зброї.

Петро Черник стверджує, що поки буде існувати Російська Федерація, Україна перебуватиме в зоні загрози. Тому в нашої держави в такій ситуації немає іншого виходу, як розвіяти шкідливі пацифістські ідеї, брати приклад з Ізраїлю і будувати "український ЦАХАЛ (армію оборони – ТСН.ua)".

"Ізраїль живе в умовах вогневого протиборства з оточуючим світом, воюють мало не щодня, але побудували процвітаючу державу", - зауважив експерт.

Нагадаємо, раніше секретар РНБО України Олексій Данілов відзначився жорсткою заявою про майбутнє Росії.

Оценка материала:

5.00 / 3
Експерт назвав п’ять чинників, які ліквідують загрозу від Росії 5.00 5 3
Політика / Світ
04.12.2022 851
Еще материалы раздела «Світ»