<
НОВИНИ ДНЯ: Корисна і соковита шаурма: як приготувати смачний перекус вдома  В Україні 24 квітня дощі та сильний вітер, на півдні до + 24°  В Україні можна отримати водійські права ще до повноліття, але є нюанс  Нафтопереробка в РФ впала до майже річного мінімуму через дронові атаки, - Bloomberg  Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло  Яка кількість населення в Україні буде 2050 року: демографи шокували прогнозом  Наближений до Путіна олігарх виведе частину бізнесу з Росії через вплив санкційвсі новини дня
Бізнес
Економіка
03.12.2022 449

У Мінекономіки назвали реальну кількість безробітних в Україні

Кількість зареєстрованих безробітних у Державній службі зайнятості не відображають ситуації в Україні. Реальне число більш ніж у десять разів вище.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступниці міністра економіки Тетяни Бережної під час телемарафону.

"Якщо говорити про фактичне безробіття, то на кінець 2022 року ми маємо 2,6 мільйонів безробітних, а 2023 року ми прогнозуємо трохи більше 2,8 мільйонів безробітних осіб", – сказала вона.

Бережна нагадала, що офіційно зареєстровані 215 тисяч безробітних. За її словами, зараз у Державній службі зайнятості є 27 тисяч вакансій, тоді як рік тому була 61 тисяча. І на одне робоче місце претендують вісім безробітних.

Відзначимо, за оцінками Мінфіну, загальне скорочення працюючих в Україні за підсумками 2022 року може досягти 5 млн осіб. Рівень безробіття зросте до 30%.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Мінекономіки назвали реальну кількість безробітних в Україні 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
03.12.2022 449
Еще материалы раздела «Економіка»