НОВИНИ ДНЯ: Яєчний паштет із волоськими горіхами: рецепт чудової холодної закуски  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Нафта дешевшає після невдалої спроби Ірану атакувати Ізраїль  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областях  Де в Україні найвищі та найнижчі пенсії: деталі від ПФУвсі новини дня
Політика
Україна
03.12.2022 470

Росія вкрала української пшениці на 1 млрд доларів, - Bloomberg

Росіяни зібрали з непідконтрольних Україні територій майже 6 млн тонн пшениці, близько 88% озимих культур, посіяних на окупованих територіях. Вартість вкраденого продовольства складає близько 1 млрд доларів.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Bloomberg.

Зазначається, що росіяни не збирали урожай, що знаходиться вздовж лінії фронту.

За оцінками NASA Harvest, майже чверть української пшениці вирощується на окупованих територіях.

У дослідженні йдеться про те, що російські кораблі експортували зерно, ймовірно вивезене з окупованих територій, до країн, включаючи Лівію та Іран, але важко оцінити обсяги, оскільки вантажовідправники приховують походження вантажів.

При цьому Росія заперечує крадіжку зерна, але офіційні особи публічно заявляють про відновлення поставок зерна з окупованих портів.

Головний прокурор Швейцарії, провідного центру торгівлі сировиною, попередив, що комерціалізація награбованої сировини може становити військовий злочин.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія вкрала української пшениці на 1 млрд доларів, - Bloomberg 5.00 5 1
Політика / Україна
03.12.2022 470
Еще материалы раздела «Україна»