НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
04.12.2022 385

Росія взимку посилить кібератаки на Україну та її партнерів – Microsoft

Цієї зими Росія активізує свою кібернетичну діяльність, намагаючись вплинути на країни, які надають підтримку Україні.

Про це пише Bloomberg із посиланням на дані Microsoft.

“Москва посилить свої кібернетичні зусилля, чинячи тиск на джерела як внутрішньої, так і зовнішньої військової та політичної підтримки України”, - йдеться у матеріалі.

Зазначається, що керівник центру аналізу цифрових загроз Microsoft Клінт Вотс закликав користувачів готуватися до посилення російської шкідливої кібернетичної діяльності взимку.

За його словами, разом із ракетними ударами по цивільних об’єктах в Україні, Росія також чинила кібернетичні напади на українські та іноземні ланцюжки постачання й проводила “кібернетичні операції впливу”.

Мета цих дій Росії - “підірвати політичну підтримку України у ЄС, США та НАТО й розхитати впевненість та рішучість жителів України”.

Утім, на переконання Microsoft, зусилля Росії із заохочення громадського неспокою через високі ціни на енергоресурси та інфляцію в Європі досі мали обмежений вплив, однак вони “вказують на тактику, яка може застосовуватися активніше взимку”.

Вотс наголосив, що росіяни намагаються посилити деякі наративи онлайн за допомогою пов’язаних із державою ЗМІ та сторінок у соціальних мережах, в тому числі розхитуючи довіру до демократичних інститутів та виборних посадовців.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія взимку посилить кібератаки на Україну та її партнерів – Microsoft 5.00 5 2
Політика / Україна
04.12.2022 385
Еще материалы раздела «Україна»