НОВИНИ ДНЯ: Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
04.12.2022 407

Росія хоче переговорів, щоб підготувати новий наступ - ISW

Росія прагне переговорів, щоб отримати оперативну паузу в бойових діях для послаблення зростаючого політичного тиску на кремль і підготовки своїх військ до нових наступальних операцій проти України.

Про це йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Як зазначають американські аналітики, дані останнього опитування, проведеного незалежною російською соціологічною службою «Левада-центр», засвідчили, що 74% росіян усе ще підтримують дії своїх військ у війні проти України: 42% респондентів «рішуче підтримують» і 32% - «дещо підтримують». При цьому, лише 41% опитаних виступають за продовження військових операцій, тоді як 53% заявили, що Росія повинна почати мирні переговори.

«Результати опитувань «Левада-Центру», проведених у період із липня по листопад 2022 року, вказують на незначну, але постійну ерозію підтримки війни серед росіян», - ідеться в звіті ISW.

В ISW зауважують, що результати «Левада-центру» корелюються з даними внутрішнього дослідження, проведеного на замовлення кремля в листопаді, яке показало, що 55% росіян виступають за мирні переговори з Україною і лише 25% - за продовження війни.

Як ідеться у звіті, обидва опитування показують, що бойовий дух росіян і політична підтримка війни знижуватимуться, якщо поточні тенденції на фронті збережуться.

«Чим довше війна буде призводити до втрат росіян, а українські війська відвойовуватимуть позиції, тим більше соціально-політична динаміка буде обертатися проти кремля. Оперативна пауза під виглядом мирних переговорів могла б послабити зростаючий політичний тиск на кремль і дозволити Росії відновити свої сили для нових наступальних операцій», - зазначається в аналізі.

Ключові висновки ISW:

Українські військові, ймовірно, досягли східного (лівого) берега річки Дніпро навпроти Херсона.

Президент Франції Емманюель Макрон у телевізійному інтерв’ю 3 грудня посилив російські інформаційні операції щодо необхідності для НАТО розглянути «гарантії безпеки» Росії під час ймовірних переговорів.

Із настанням зими умови на сході України стають більш сприятливими для вищих темпів операцій.

Міністри оборони Росії та білорусі зустрілися в мінську, щоб посилити двосторонні зв’язки у сфері безпеки між РФ та Білоруссю.

Українські сили продовжують наступ на північний захід від Кремінної.

російські війська продовжували наземні атаки навколо Бахмута, в районі міст Авдіївка-Донецьк, а також у західній частині Донецької та східній Запорізької областей.

російська влада евакуювала російських колаборантів із Олешок.

Організаційно-штатне управління нацгвардії РФ (Росгвардії) підтвердило, що мобілізація триває, попри заяву президента Путіна про завершення часткової мобілізації 31 жовтня.

російська влада продовжує використовувати судові переслідування для зміцнення адміністративного контролю на тимчасово окупованих територіях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Росія хоче переговорів, щоб підготувати новий наступ - ISW 5.00 5 2
Політика / Україна
04.12.2022 407
Еще материалы раздела «Україна»