НОВИНИ ДНЯ: У Польщі готуються скасувати виплати за розміщення українців: коли це буде  Перед вихідними в Україні пройдуть дощі та грози: прогноз на 29 березня  Зеленський про фронт: ситуацію стабілізували, але назріває новий наступ Росії  Скільки можна зберігати борщ в холодильнику, щоб він лишався смачним та їстівним  Народний синоптик Діденко попередила про різку зміну погоди в Україні — де очікувати дощі  Зеленський про народжуваність під час війни: головне питання у безпеці  Буданов про теракт під Москвою: Росія знала про підготовку щонайменше за місяцьвсі новини дня
Політика
Україна
05.12.2022 669

Чи буде друга хвиля мобілізації в Україні і коли розпочнеться демобілізація – відповідь експерта

Олег Жданов зазначив, що потрібна лише домобілізація за необхідності.

4541c5e556c2cc16a638ec8b384c9746_05.12.22

Військовий експерт Олег Жданов розповів, чи буде друга хвиля мобілізації в Україні і коли розпочнеться демобілізація. Пише ТСН. 

Про це він повідомив на своєму YouTube каналі 3 грудня.

"У нас немає такого поняття, чіткого розмежування, як перша хвиля, друга, третя, четверта… Такого вже немає. Ми призвали, мобілізували достатню кількість людей, а зараз Міністерство оборони чи Генеральний штаб проводять підживлення, тобто вони допризивають необхідну кількість людей потрібних спеціальностей. Тобто такого поняття як хвиля – там 100-200 тисяч, такого не буде", - пояснив він.

На думку Жданова, система налагоджена таким чином, що Збройним силам достатньо вже мобілізованих людей.

"Потрібна лише домобілізація у міру необхідності – так це правильно звучатиме", - додав він.

Військовий експерт сказав, що люди воюватимуть до закінчення війни, але це не означає, що всі дев'ять місяців – у бою, у окопі, на передовій.

"Чим далі від початку, тим більше організовано працює система ротації військ на передньому краї: батальйони змінюють один одного, роти змінюють одна одну. Проводиться ротація", - додав він.

Жданов нагадав, що Верховна Рада запровадила на законодавчому рівні відпустки до 10 діб для кожного військовослужбовця зі складу Збройних сил України.

"Тож у цьому плані хвиль не буде, але люди воюватимуть до переможного кінця", - резюмував військовий експерт.

Нагадаємо, українські військові, які щодня дають відсіч російським окупантам на передовій,  зараз потребують теплого одягу та засобів обігріву.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи буде друга хвиля мобілізації в Україні і коли розпочнеться демобілізація – відповідь експерта 5.00 5 1
Політика / Україна
05.12.2022 669
Еще материалы раздела «Україна»