НОВИНИ ДНЯ: Нові акцизні ставки на сигарети в євро є важливою євроінтеграційною вимогою, - експерт  Україну знову накриє дощ і сильний вітер: прогноз погоди на 29 березня  Експерт пояснив, чому ЗСУ важливо бити по аеродромах РФ на окупованих територіях  Наступ Росії: генерал Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України  Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Timesвсі новини дня
Політика
Росія
05.12.2022 823

У Росії падає підтримка війни. Британська розвідка оцінила, чи впорається з цим Кремль

Останні опитування показують, що російська громадська підтримка так званої "спеціальної військової операції" значно падає. Через невдачі на полі бою Кремлю, ймовірно, буде важче змушувати свій народ мовчати.

_rosiya_gettyimages_1243411430_3_650x410_05.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Twitter Міністерства оборони Великобританії.

 

Британські розвідники посилаються на російське ЗМІ, яке опублікувало дані, зібрані Федеральною службою охорони Росії.

Згідно з опитуванням, 55% росіян виступають за мирні переговори з Україною, і лише 25% стверджують, що підтримують продовження конфлікту.

Британці зазначають, ці результати узгоджуються з окремим опитуванням у жовтні 2022 року, де 57% респондентів повідомили, що виступають за переговори, а хоча ще в квітні 2022 року близько 80% росіян заявляли про підтримку "спецоперації".

Зазначається, що попри зусилля російської влади здійснити повсюдний контроль над інформаційним середовищем, конфлікт стає все більш відчутним для багатьох росіян після "часткової мобілізації", оголошеної Путіним у вересні 2022 року.

"Оскільки Росія навряд чи досягне серйозних успіхів на полі бою в найближчі кілька місяців, підтримувати навіть мовчазне схвалення війни серед населення, ймовірно, буде дедалі складніше для Кремля", - підсумували в розвідці Британії.

Нагадаємо, раніше російське видання "Медуза" опублікувало дані опитування, проведені в РФ, за підсумками якого визначили, що за переговори з Україною зараз виступають близько 55% росіян.

Про те, що в Росії скорочується кількість прихильників продовження воєнних дій ми писали також і раніше. Опитування доводять, що пік підтримки військових дій РФ припав на березень - квітень 2022 року, а до осені почав плавно знижуватися.

Оценка материала:

5.00 / 2
У Росії падає підтримка війни. Британська розвідка оцінила, чи впорається з цим Кремль 5.00 5 2
Політика / Росія
05.12.2022 823
Еще материалы раздела «Росія»