НОВИНИ ДНЯ: На тлі потепління. Синоптики попередили, де до кінця робочого тижня пройдуть дощі  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Смачні батуринські коржики за 110-літнім рецептом: такими ласували гетьмани  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Франція найближчим часом зможе передати Україні майже 80 установок Caesar  Як Україна може досягти ядерного паритету з РФ: нардеп назвав три шляхи  28 березня в Україні стане ще тепліше, у кількох областях - дощі всі новини дня
Політика
Україна
05.12.2022 1135

Якою буде ситуація на фронті взимку: у розвідці США зробили прогноз

Темпи ведення бойових дій в Україні будуть знижені найближчими місяцями.

gettyimages_1232308184_1300x820_1_650x410_05.12.22

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву директора Національної розвідки США Евріл Хейнс на щорічному Форумі національної оборони у Каліфорнії.

 

Вона зауважила, що розвідка вже бачить темпи зниження ведення боїв, проте не бачить зниження "волі українських сил опору".

"Ми очікуємо, що спостерігатимемо це і в найближчі місяці", - наголосила вона.

Хейнс додала, що питання полягає в тому, якою буде ситуація на фронті після завершення зимового періоду.

Вона сказала, що українські та російські військові спробують переоснастити та поповнити запаси для підготовки до контрнаступу після зими, але постало питання, як це виглядатиме.

"Насправді ми маємо достатній скептицизм щодо того, чи будуть росіяни насправді готові це зробити. Я думаю, що українці в цей період більш оптимістичні", - заявила Хейнс.

Вона також заявила, що Сполучені Штати поки що не бачили з боку Китаю військової допомоги Росії, проте Пекін підтримує Москву іншими засобами.

"Китай продовжує грати на обох сторонах. Тобто вони продовжують працювати з Росією з низки питань, продовжують контакти, знаходять можливість підтримувати Росію на міжнародних майданчиках, допомагати їм якось упоратися, надають підтримку у різних формах", - сказала вона.

Нагадаємо, раніше британська розвідка назвала причину, через яку російська армія більше не може наступати.

Оценка материала:

5.00 / 2
Якою буде ситуація на фронті взимку: у розвідці США зробили прогноз 5.00 5 2
Політика / Україна
05.12.2022 1135
Еще материалы раздела «Україна»