НОВИНИ ДНЯ: Заява Макрона про відправку військ в Україну розлютила чиновників Вашингтона, - Вloomberg  В Києві очікуються сильні пориви вітру: містянам дали важливі поради  Через фінансову скруту Трамп почав торгувати Бібліями – The New York Times  Держборг України за місяць скоротився більш ніж на 1 млрд доларів  Переломный момент: генерал розповів, як потрібно діяти в Харкові для знешкодження ворога  У Британії визнали, що не могли б воювати з Росією понад два місяці  Ще буде короткочасне похолодання: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Українівсі новини дня
Політика
Світ
05.12.2022 425

Китай займає позицію, яка зараз на користь Росії - дипломат Чалий

Валерій Чалий зазначив, що Китай має діяти відповідно до своєї нової ролі у світі.

c1bc133602f985d9de763e485fea3c49_05.12.22

Китай займає позицію, яка зараз на користь Росії. І поки Китай гратиме таку гру, спокою не буде. Пише ТСН. 

Про це сказав дипломат, надзвичайний і повноважний посол України Валерій Чалийсв ефірі телеканалу "Еспресо".

Дипломат зазначив, що Китай має діяти відповідно до своєї нової ролі у світі.

"Сі Цзіньпін провів зустріч з президентом США Байденом. Вони обговорили питання конкуренції, питання співробітництва. Очевидно, що Китай займає позицію, яка зараз на користь Росії. Невідомо, що везуть транспортними літаками у Росію з Китаю. Поки Китай гратиме таку гру, спокою не буде", - зауважив Чалий.

За словами дипломата, Китай вже хоче вийти на провідні позиції у світі.

"Китай має діяти відповідно до своєї нової ролі у світі. Китай вже хоче вийти на провідні позиції у світі в найближчі 10-15 років не тільки в економіці. Тому, стосовно країн-спонсорів тероризму треба діяти спільно з усіма ключовими країнами світу. Інакше світ буде зруйновано, і порядок у світі вони не налагодять", - підкреслив Чалий.

Від початку російського вторгнення в Україну Китай відігравав вирішальну, хоча й публічно малопомітну, роль у прийнятті стратегічних рішень як у Вашингтоні, так і в Москві.

Нагадаємо, лідер Китаю Сі Цзіньпін заявив про необхідність припинення війни в Україні шляхом мирних переговорів. Мовляв, у цьому є "інтерес Європи та Азії".

Оценка материала:

5.00 / 1
Китай займає позицію, яка зараз на користь Росії - дипломат Чалий 5.00 5 1
Політика / Світ
05.12.2022 425
Еще материалы раздела «Світ»