<
НОВИНИ ДНЯ: Інфляція в Україні прискориться: експерти назвали дві причини зростання цін  Україна має найвищу в Європі готовність воювати за свою країну  Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Українівсі новини дня
Бізнес
Економіка
05.12.2022 610

Набули чинності нафтові санкції проти Росії

Сьогодні, 5 грудня, набули чинності нафтові санкції проти Росії. Приведено в дію прайскеп, за яким один барель російської нафти має торгуватися не дорожче від $60, а також заборонено морське транспортування сирої нафти до третіх країн.

Про це пише Reuters.

Обмеження максимальної ціни діє і для нафтопродуктів та оливи. Прайскеп ухвалили країни Євросоюзу, G7 і Австралія.

У разі спроби продажу нафти з Росії за вищою ціною буде заборонено повʼязане з доставкою надання технічної допомоги, брокерських послуг та фінансових операцій.

Граничну ціну переглядатимуть, аби утримувати її на меншому хоча б на 5% від середньоринкової вартості рівні.

Обговорення прайскепу тривало місяцями і європейським країнам не вдавалося знайти прийнятну ціну. Вартість хотіли знайти таку, щоб величезний дохід Росії від нафти знизився, але при цьому щоб вона не вирішила взагалі не торгувати нафтою через надто невигідні умови. Виконавчий орган ЄС запропонував рівень 65 доларів за барель, який Польща та країни Балтії відхилили як надто щедрий для Москви. Греція і Мальта не хотіли опускати ціни нижче 70.

Оценка материала:

5.00 / 1
Набули чинності нафтові санкції проти Росії 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
05.12.2022 610
Еще материалы раздела «Економіка»