НОВИНИ ДНЯ: Саміт миру у Швейцарії: Портников попередив про "пастку" Китаю для України  Секретар РНБО України назвав умови для перевороту проти Путіна  Україна зможе бити за лінією фронту: Норвегія обіцяє значну кількість F-16 із найновішим озброєнням  Синоптик прогнозує заморозки в Україні: де та коли буде "мінус"  Секретар РНБО відповів на заклик США не бити по НПЗ в Росії  Весна дійшла до піку і повернула на зиму: які сюрпризи готує погода  Оренда квартир подорожчала в Україні: ціни по областяхвсі новини дня
Політика
Світ
06.12.2022 620

Трамп закликав скасувати дію Конституції США та визнати його президентом

Колишній американський президент назвав вибори 2020 року "масовим шахрайством", посилаючись на обмеження публікацій у Twitter.

6014821aaa3ed6ffe4c1fd4cd696e76a_06.12.22

45-й президент США Дональд Трамп закликав скасувати Конституцію та відновити його на посаді. Скандальну заяву він зробив у своїй соціальній мережі Truth Social після публікації внутрішньої переписки керівництва Twitter щодо обмеження публікацій згідно з політикою компанії щодо ймовірного втручання хакерів та зламаних акаунтів. Пише ТСН. 

Про це повідомляє CNN.

У своїй заяві Трамп вимагає скасувати результати президентських виборів 2020 року, коли він програв Джо Байдену. Для цього він взагалі запропонував скасувати Конституцію.

При цьому Трамп назвав вибори 2020 року "масовим шахрайством такого масштабу, яке дозволяє покласти край правилам та положенням, навіть тим, що містяться в Конституції".

Прессекретар Білого дому Ендрю Бейтс відреагував на заяву Трампа, назвавши її "жахливою".

"Американська Конституція є священним документом, який понад 200 років гарантує панування свободи та верховенства права в нашій великій країні. Конституція об’єднує американський народ – незалежно від партії – і обрані лідери клянуться її дотримуватися. Це найкращий пам’ятник усім американцям, які віддали життя, щоб перемогти корисливих деспотів, які зловживали своєю владою та попирали основні права", - наголосив речник Білого дому.

Пост Трампа з’явився після публікації внутрішніх електронних листів у Twitter , які показують, що співробітники юридичних, політичних і комунікаційних команд соцмережі обговорювали, чи обмежувати статтю New York Post згідно з політикою компанії щодо зламаних матеріалів.

Нагадаємо, колишній голова Білого дому Дональд Трамп офіційно висунув свою кандидатуру на вибори президента США 2024 року.

Оценка материала:

5.00 / 2
Трамп закликав скасувати дію Конституції США та визнати його президентом 5.00 5 2
Політика / Світ
06.12.2022 620
Еще материалы раздела «Світ»