НОВИНИ ДНЯ: Ситуація на східному фронті значно погіршилася – The New York Times оприлюднила три ключові проблеми України  Бити, поки не зрозуміють: Воллес назвав єдиний варіант протидії ударам РФ та Ірану  Заморозки і не тільки: синоптики розповіли про погоду у найближчі дні  Комітет розвідки США після секретної наради закликав негайно забезпечити допомогу Україні  Скільки Україні треба мобілізувати людей: американський генерал назвав цифру та умову  У Путіна зробили нову заяву про "олімпійське перемир'я", яке просуває Макрон  Дешевше купити Patriot, ніж відновлювати зруйновану Росією ТЕС — Боррельвсі новини дня
Політика
Україна
05.12.2022 728

Зеленський став людиною року за версією Financial Times

Британська газета Financial Times назвала "Людиною року" президента України Володимира Зеленського.

За визначенням видання, він втілює стійкість свого народу і "став прапороносцем ліберальної демократії".

"44-річний Зеленський заслужив місце в історії своїм надзвичайним проявом лідерства та сили духу", - йдеться у матеріалі.

У FT відзначають, що Україна здивувала весь світ, коли вистояла після повномасштабного вторгнення Росії в лютому, а згодом - відвоювала велику частину територій, які захопили окупанти.

Британська газета також звернула увагу на ефективність української дипломатії та роботи Зеленського у цьому напрямку. Зазначається, що Київ зумів згуртувати Захід у коаліцію на підтримку України, зокрема, - в плані фінансів та постачання зброї.

FT також називає Зеленського антиподом президента РФ Володимира Путіна, "чия одержимість відновленням імперії коштувала сотень тисяч життів".

"Зеленський став втіленням мужності та стійкості українського народу в боротьбі з російською агресією. Саме з цих причин Financial Times обрала Зеленського людиною року", - обґрунтовують у виданні свій вибір.

В інтерв’ю FT Зеленський заявив, що не покинув Київ у перші дні війни не через велику хоробрість, а через відповідальність: "Я більше відповідальний, ніж хоробрий. . . Я просто ненавиджу підводити людей".

Газета зазначає, що Зеленський став президентом, будучи новачком у політиці, та очолив країну, яка уже п’ять років вела війну проти російських загарбників.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський став людиною року за версією Financial Times 5.00 5 2
Політика / Україна
05.12.2022 728
Еще материалы раздела «Україна»