<
НОВИНИ ДНЯ: Перед вихідними дощів в Україні поменшає, але тепліше не стане  Генсек НАТО відреагував на потребу України в ППО  Чи зберігає Україна суверенітет та чи здатна ухвалювати власні рішення: думка громадян  Сильні заморозки накриють Україну: де буде "мінус"   Військовий облік українців за кордоном: як оновити свої дані для ТЦК та що загрожує у разі відмови  Скільки українців можуть отримати право на новий статус у Чехії  Коли пілоти, які вирушили на навчання до Британії, сядуть за штурвал F-16: відповідь Євлашавсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
07.12.2022 607

За що власники генераторів можуть заплатити штраф на пів мільйона грн

Чому генератор може стати проблемою, за що можна заплатити немаленький штраф.

d4d5fef6fda7c85af8ee9b00d54ed3af_07.12.22

Масовані обстріли енергетичних об'єктів України, відключення електроенергії змушують українців скуповувати генератори, попит на яких виріс удесятеро. Купують генератори як для побутового вжитку, так і підприємці для роботи, Власники генераторів ризикують отримати штраф на 500 тис. грн. Пише ТСН.ua.

Хто може заплатити штраф за генератори

Річ у тім, що зберігати пальне без спеціальної ліцензії не можна, а експлуатація цих приладів на підприємствах вимагає оформлення спеціальної документації. Навіть в умовах воєнного стану забороняється суб'єктам господарювання зберігати пальне для особистих потреб без відповідної ліцензії. За це може бути призначений штраф у розмірі 500 тис. грн.

До винятків належать:

  • Підприємства, установи та організації, що повністю утримуються коштом державного або місцевого бюджету.
  • Підприємства, установи та організації системи державного резерву.
  • Ліцензія не потрібна суб'єктам господарювання, які використовують та зберігають пальне на спеціально облаштованих майданчиках та бурових платформах, якщо вони його не продають, а використовують для власних виробничо-технологічних потреб.

Не потрібна ліцензія і тим, хто зберігає пальне виключно у споживчій тарі місткістю до 5 літрів.

Що стосується зберігання пального, ДСНС категорично не рекомендує тримати каністри в підвалах чи підсобних приміщеннях, краще максимально використовувати бак генератора, за необхідності докуповувати паливо.

Оценка материала:

5.00 / 2
За що власники генераторів можуть заплатити штраф на пів мільйона грн 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
07.12.2022 607
Еще материалы раздела «Суспільство»