<
НОВИНИ ДНЯ: Тихий співагресор Росії: чотири основні сценарії загроз з боку Лукашенка та Білорусі  Куди зник Путін: майор ЗСУ здивував прогнозом  США готують санкції проти китайських банків за допомогу Росії у війні, - WSJ  Кремль посилив атаки на Харків: аналітики назвали мету Росії  Печиво з шоколадною крихтою: дуже простий рецепт  Виплати у Польщі: що треба знати про допомогу на дітей 2024 року  У Пентагоні заявили, що постійно контактують з Україною щодо потреб в озброєннівсі новини дня
Політика
Росія
07.12.2022 627

Путін підписав закон про заборону мітингів практично всюди

Заборона охоплює не лише територію поблизу держорганів.

31f9da08266c4a3dc341d93afe91ba17_07.12.22

Очільник Кремля Володимир Путін підписав закон про заборону мітингів поблизу будівель держорганів, вишів, школ, лікарень, а також в аеропортах та портах, на вокзалах, на ділянках, де розташовані церкви, та біля об'єктів життєзабезпечення. Пише ТСН. 

Про це повідомляють пропагандистські росЗМІ.

Досі було заборонено проводити мітинги лише біля будівель резиденцій президента, судів, екстрених оперативних служб та установ Федеральної служби виконання покарань.

Також новий закон передбачає, що кожен регіон може додатково запроваджувати власні заборони місць мітингів, якщо це "обумовлено історичними, культурними та іншими об'єктивними особливостями суб'єкта".

Влітку до нижньої палати парламенту РФ внесли законодавчу ініціативу від групи депутатів та сенаторів, якою пропонувалося прописати місця, в яких забороняється проведення зборів, мітингів, маршів і демонстрацій.

Тим часом російська ведуча Тетяна Лазарєва закликала росіян виходити на мітинги.

Нагадаємо, в листопаді в Єревані відбулися мітинги проти саміту ОДКБ. Протест влаштували активісти та прихильники прозахідного опозиційного альянсу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін підписав закон про заборону мітингів практично всюди 5.00 5 1
Політика / Росія
07.12.2022 627
Еще материалы раздела «Росія»